Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 16. novembra 1989
Zdielať na

Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 16. novembra 1989

ČESKO / SLOVENSKO / Presne pred tridsiatimi rokmi došlo v Bratislave k prvému záchvevu udalostí, ktoré vošli do histórie pod názvom Nežná revolúcia. Približne tri stovky demonštrantov sa tam zišli na neohlásenom proteste. V tlači sa z tejto udalosti objavila o dva dni neskôr krátka správa v Mladej fronte. Šestnásteho novembra 1989 boli noviny u nás plné tradičnejších tém pre vtedajšiu propagandu.

Orgán Ústredného výboru Komunistickej strany Slovenska Pravda v rozsiahlom materiáli informuje o pätnástej schôdzi Snemovne ľudu a Snemovne národov Federálneho zhromaždenia Československej socialistickej republiky.

Spoločného rokovania sa zúčastnil aj generálny tajomník Ústredného výboru Komunistickej strany Československa a predseda Ústredného výboru Národného frontu ČSSR Miloš Jakeš, predseda vlády ČSSR Ladislav Adamec a ďalší.

Večerník v Bratislave prináša správu o peripetiách Bratislavčanov s dobierkovou službou. V Bratislave sa totiž podľa správy tovar na dobierku neposiela.

Riaditeľ obchodného domu Prior vysvetlil, že niektorí Bratislavčania zneužívali dobierkovú službu na rezerváciu tovaru, potom nakúpili inde a odoslaný tovar neprijali. S jeho vybaľovaním po vrátení zásielky bolo priveľa práce, tak v podniku dobierku pre Bratislavčanov zrušili.

Orgán Slovenského ústredného výboru Československého zväzu telesnej výchovy Šport zverejňuje sumár posledných zápasov kvalifikácie na futbalové majstrovstvá sveta v Taliansku. Ako prví sa v predchádzajúci deň tešili z postupu Rumuni, ktorí sa na šampionát prebojovali po dlhých dvadsiatich rokoch. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy