16.11.2019 15:37 | Inzercia

Comic Con vo Viedni vypukne už budúci víkend!

Jeden z najväčších festivalov popkultúry sa nezadržateľne blíži. Najväčší Comic Con v regióne strednej a východnej Európy otvorí budúci víkend (23. - 24. november 2019) svoje brány už po 5. raz!

Tento text je tlačovou správou, ktorá je publikovaná v plnom znení. Redakcia nenesie zodpovednosť za jej obsah.

Návštevníkov Vienna Comic Con čaká množstvo zábavy, filmov, seriálov, komiksov a cosplay. Hlavnými hviezdami viedenského COMIC CONu budú: živá legenda, americký herec, režisér a producent Steven Seagal, skvelý komiksový spisovateľ a klenot popkultúry Frank Miller a jedna z najznámejší tvárí filmu Pán prsteňov a Stranger things, Sean Austin.

Pozvanie do Viedne prijala aj Alex Kingston, ktorá si zahrala v seriáloch Pohotovosť, Doctor Who a Arrow. Fanúšikov COMIC CONu vo Viedni privítajú aj herci Robin Lord Taylor (Gotham, John Wick 3), Chris Klein (Prci, prci, prcičky, Flash), či Jack Dylan Grazer (To, Shazam!). Lístky na podujatie a kompletný program nájdete na www.viecc.com .

Festival, ktorý nemá v našich končinách obdoby

Vienna Comic Con nevyniká len zaujímavými hosťami, ale aj bohatým programom, ktorý zaujme rôzne skupiny ľudí. Minulý rok sa prišlo na VIECC pozrieť takmer 30 000 návštevníkov, od nemluvniat sledujúcich okolie z kočíkov, ich starších súrodencov, rodičov, až po dôchodcov, ktorí vyrastali na umení a silnej vlne zvanej popkultúra. Aktuálny stav dostupných lístkov nenasvedčuje tomu, že by to malo dopadnúť s piatym ročníkom festivalu ináč.

Návštevníci sa môžu tešiť okrem iného aj na Aleju umelcov, ktorí budú predstavovať a predávať svoju tvorbu, kútik stolových hier Roleplay Corner, súboje profesionálnych hráčov vo Vienna Challengers Arena, či Cosplay Center, v ktorom sa predstaví viac než 200 umelcov. Jedným z vrcholov podujatia bude súťaž v Cosplay, ktorej víťaz získa odmenu 7000 eur a nomináciu na celosvetové finále v Chicagu.

(tlačová správa)