Uber zavádza novú bezpečnostnú funkciu RideCheck, dokáže odhaliť možnú haváriu aj iné anomálie

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Uber
Foto: archívne, SITA/AP

Spoločnosť Uber, prevádzkujúca mobilnú platformu na prepravu osobnými autami v mestách, zavádza novú bezpečnostnú funkciu RideCheck pre vodičov a cestujúcich. Dokáže odhaliť prípadné anomálie, napríklad možnú haváriu alebo neočakávané dlhé zastavenie a proaktívne prezerá nástroje, ktoré môžu cestujúci a vodiči použiť na privolanie pomoci.

Táto funkcia je teraz k dispozícii nielen v celej Európe, ale aj na Strednom východe a v Afrike. Informovala o tom spoločnosť v tlačovej správe s tým, že drvivá väčšina jázd s Uberom je bez incidentov, ale vďaka údajom z GPS a v smartfónoch vodičov vie nová funkcia zistiť, keď niečo nie je úplne v poriadku.

Cestovanie môže byť bezpečnejšie

Táto bezpečnostná funkcia spája mnoho prvkov, ktoré sme vyvinuli počas posledných rokov, ako napríklad bezpečnostné centrum, núdzové tlačidlo či dôveryhodné kontakty, a zobrazuje ich práve vtedy, keď ich naši cestujúci a vodiči najviac potrebujú,“ povedal generálny manažér Uberu pre strednú a východnú Európu Ash Kebriti.

Je to príklad toho, ako sa môže stať vďaka technológií cestovanie bezpečnejšie ako kedykoľvek predtým a ako technológia podporuje naše úsilie predchádzať incidentom a pomôže tiež nastaviť štandard bezpečnosti zdieľaných jázd,“ uviedol Kebriti.

Môže nahlásiť nehodu

Po spustení funkcie RideCheck dostane cestujúci aj vodič upozornenie s otázkou, či je všetko v poriadku. Cez aplikáciu to môžu potvrdiť, prípadne využiť iné možnosti, napríklad stlačiť núdzové tlačidlo, nahlásiť nehodu alebo zdieľať svoju jazdu s dôveryhodným kontaktom.

Uber bude technológiu naďalej vyvíjať a pripravuje tiež pridanie ďalších možností v rámci funkcie. Zavedené tlačidlo diskriminácie v aplikácii umožňuje cestujúcim a vodičom nahlásiť prípadnú diskrimináciu jedným kliknutím. Táto funkcia podľa spoločnosti podporuje jej prísnu a jasnú politiku zameranú proti diskriminácii a umožňuje oveľa presnejšiu spätnú väzbu.

Zdieľať na Facebooku Zdieľať Odoslať na WhatsApp Odoslať Diskusia
Firmy a inštitúcie Uber