Cieľom je dosiahnuť, aby sa zákazníci radi zdržiavali na staniciach. Preto investujeme do väčšej kvality, služieb a klientskych informácií, povedal člen predstavenstva DB Bernd Koch pri príležitosti otvorenia prvej modernizovanej železničnej stanice. Tá sa nachádza vo Wolfsburgu. To, čo sa medzi cestujúcimi ujme, môže sa stať v budúcnosti štandardom na všetkých staniciach. DB v nadchádzajúcich dvoch rokoch investuje zhruba 17 miliónov eur.

Staráme sa aj o okolie železničných staníc. Miesta na sedenie pred budovou k tomu patria rovnako ako parkovacie miesta pre elektrické kolobežky či mobilné stánky, povedal B. Koch.

DB novou ponukou reaguje na želania, ktoré často počúva od cestujúcich a návštevníkov. Hlavná wolfsburská stanica sa od piatka (15. 11.) prezentuje s hlavnou halou s jednou machom pokrytou stenou, ktorá zlepší klímu v hale.

Pred budovou sa nachádza park so sedením. Koncom roka má pribudnúť aj vodiaci systém pre nevidiacich, ktorý prostredníctvom aplikácie v mobilnom telefóne a slúchadiel bude upozorňovať na možné prekážky a pomôže nájsť správnu cestu.