16.11.2019 14:15 | Mobily

S novou Motorolou Razr sa môžete vrátiť do roku 2004. Cez špeciálny retro mód

Zdroj: Motorola

Medzi položkami v menu sa treba presúvať cez „klávesnicu” ako na tlačidlovom predchodcovi.

Čerstvá novinka Motoroly ukrýva v sebe malé tajomstvo. Je ním takzvaný retro režim Razr, ktorý ohybnú dotykovú obrazovku modelu Razr premení na prostredie známe z pôvodnej „vyklápačky” Razr V3 z roku 2004, informoval portál TheVerge.

Nostalgický režim sa ukrýva v rýchlom prístupe k nastaveniam, kde treba zo zoznamu pridať do ponuky možnosť Retro Razr. Následne stačí prstom potiahnuť z horného okraja nadol ako keď chcete napríklad zapnúť Wi-Fi či ovládať hlasitosť a stačí vybrať režim Retro Razr.

Retro rozhranie je funkčné. Ukrýva sa v ponuke pre rýchly prístup k nastaveniam. Zdroj: The Verge

Moderný dotykový Android sa razom zmení na retro prostredie, ktoré disponuje v spodnej časti dokonca aj T9 klávesnicou. Výrobca si dal záležať a ovládanie simuluje skutočný tlačidlový telefón spred 15 rokov.

Nemôžete tak jednoducho dotykom otvárať aplikácie a musíte sa cez smerové tlačidlá v klávesnici presúvať cez položky v menu. To isté platí aj o písaní správ. Nevysunie sa žiadna virtuálna klávesnica, všetky znaky musíte poctivo vyťukávať na klávesnici.

Retro grafické rozhranie tak nie je len „na okrasu” a skutočne funguje. Samozrejme, prácu nijak neurýchli, skôr naopak, a ide tak len o príjemnú spomienku na legendu Motoroly.