Ešte nemáte eKasu? Toto sú možnosti, na ktoré by ste sa mali sústrediť

Podnikatelia, ktorí evidovali tržby prostredníctvom registračných pokladníc musia prejsť na nový systém do začiatku roka 2020.

Nový systém eKasa s elektronickými registračnými pokladnicami online napojenými na Finančnú správu je spustený od začiatku apríla. Okrem počiatočnej investície by ste sa mali zamerať aj na ďalšie dôležité atribúty, medzi ktoré patrí bezpečnosť, ale aj to, či daná eKasa ponúka riešenie na mieru.

Nulová počiatočná investícia za eKasu

Prechod na novú eKasu môžete realizovať s nulovým investíciami vďaka systému Markeeta od spoločnosti Solitea, ktorá ako ďalší bonus prináša 50 eur na inštaláciu zadarmo. Markeetu uviedla na trh spoločnosť Smart Software, ktorá sa zaoberá pokladničnými systémami už 20 rokov. Vývoj eKasa systému Markeeta vychádzal z konkrétnych potrieb a požiadaviek zákazníkov.

Zdroj: archív Markeeta
Zdroj: archív Markeeta

Najdostupnejšie riešenie

Aj preto je táto eKasa v súčasnosti najdostupnejšia na trhu, nakoľko sa mesačný poplatok pohybuje od 17 do 29 eur. Zároveň ponúka najjednoduchšiu obsluhu bez zdržiavania. Jednoduchosť ovládania je porovnateľná s používaním smartfónu a bola vytvorená tak, aby ju zvládol používať každý. Výhodou je aj 24 mesačná záruka, ktorá sa v prípade eKasa systémov dá považovať za nadštandardnú.  V rámci starostlivosti o klienta ponúka Solitea 24 hodinovú podporu. Pre záujemcov o eKasu spoločnosť zriadila zelenú linku na čísle 0800 100 001.

Zdroj: archív Markeeta
Zdroj: archív Markeeta

Dáta v bezpečí

Bezpečnosť vašich dát zaručuje certifikované dátové úložisko od spoločnosti Bowa. Práve táto spoločnosť patrí k popredným dodávateľom na trhu. Vďaka tomuto riešeniu o svoje dáta nikdy neprídete, nakoľko ich archivácia prebieha presne podľa platnej legislatívy. Straty sa teda nemusíte obávať ani v prípade prechodu na iný systém alebo krádeži.

Markeeta je členom skupiny Solitea a je jedným z troch najväčších dodávateľov pokladničných riešení pre elektronickú evidenciu tržieb (EET) v Českej republike. Pokladnice Markeeta určené pre slovenský trh využívajú certifikované riešenie EKAS od popredného slovenského výrobcu BOWA. Riešenie od spoločnosti BOWA je postavené na šifrovanom prenose medzi pokladničným klientom a chráneným dátovým úložiskom (CHDU) a tak sú pokladnice Markeeta dobre zabezpečené proti prípadnému zneužitiu.

Zdroj: archív Markeeta
Zdroj: archív Markeeta

Môžete si vybrať z troch eKasa riešení

Systém od spoločnosti Solitea ponúka viacero možností, z ktorých si môžete vybrať tú, ktorá vám bude najlepšie vyhovovať. Markeeta Smart je určená tým, ktorí hľadajú preverenú eKasu s masívnym kovovým stojanom, väčším displejom a spoľahlivou tlačiarňou s veľkým návinom. Markeeta Pay je praktickým a kompaktným riešením pre tých, ktorí sa potrebujú s eKasou pohybovať, pričom akceptujú aj platby platobnými kartami. Akceptácia platobných kariet bude možná od 1 alebo 2 kvartálu roku 2020. Markeetu Profi využije každý, kto potrebuje profesionálnu eKasu s rozmerným displejom, ktorý ešte výraznejšie podporuje jednoduché ovládanie.     

Viac podobných článkov nájdete na www.podnikajte.sk


Národný program reforiem: na čo sa pripraviť?

Návrat k eFaktúre, efektívnejšie plnenie daňových povinností, podpora inovácií či jednoduchšie zamestnávanie cudzincov. Súhrn opatrení, ktoré reagujú na odporúčania EÚ.

Otváracie hodiny počas veľkonočných sviatkov 2024

Prehľad otváracej doby jednotlivých reťazcov počas Veľkej noci - od 29.3.2024 do 1.4.2024. Kto (ne)musí prevádzku zatvoriť?

Aplikovať botox nemôže hocikto: aké sú pravidlá v estetickej medicíne?

Kedy môže zväčšovať pery alebo vyhladzovať vrásky kozmetička a kedy to musí robiť lekár? Môže botox aplikovať zdravotná sestra? Čo hovorí zákon a kto kontroluje jeho dodržiavanie?

Povinnosti podnikateľa/účtovníka v januári 2024

Ukončenie roka so sebou prináša množstvo povinností. Čo všetko musia podnikatelia, príp. ich účtovníci stihnúť (spravidla) do 31. januára 2024?
To najlepšie z Podnikajte.sk do vašej schránky