Používaním stránok mozessavydavat.sk súhlasíte s používaním cookies. Viac info OK

Náš rodinný teambuilding alebo zaslúžený relax v Patinciach

Tohtoročný október nás prekvapil krásnym babím letom. A pár dní z neho sme si užili dokonale - na víkendovom wellness pobyte v Patinciach. Poznáte? My sme tam boli prvýkrát a veľmi sa nám páčilo. Človek sa tam nenudí, ani keď práve nie je top sezóna.

Náš rodinný teambuilding alebo zaslúžený relax v Patinciach

Asi ste už zachytili, že v máji sa naša rodinka rozrástla o štvrtého člena - dcérku Margarétku. Je to zlatíčko a veľmi ju ľúbime, ale tiež je to také malé mrnčadielko, ktoré má svoje potreby. Kočík ani dlhá cesta autom doň nespadajú, preto sa naše výlety zúžili na blízke okolie. V rámci Slovenska máme svoje obľúbené lokácie, kam roky radi chodíme na chaty či pobyty. Väčšinou sú situované na sever od nás. Snáď nikdy sme nezamierili smerom na juh. Ani neviem prečo, veď je tam krásne a spravidla aj teplejšie ako na horách, čo sa najmä na jeseň hodí. :)

Keďže sme sem zavítali koncom októbra, hotel nás privítal v halloweenskom šate, na výzdobe si dali naozaj záležať. Karolínka sa dokonca skamarátila s ježibabou, aj keď najprv jej nebolo všetko jedno. :))

 

Našťastie, Wellness hotel Patince je absolútne baby friendly, takže aj keby sme niečo zabudli, nie je problém dostať to tam. Či už plienky, vrátane tých do vody, plávacie koleso, plavky alebo veci ako nočník, detská postieľka, vanička... všetko sa tu dá zapožičať.

Po príchode na izbu nás potešilo, aká je veľká a priestranná. Že sa nám tam vojde aj kočík (pre prípad, že by si to Margi rozmyslela a chcela v ňom byť aspoň chvíľku) a že je tam dostatok skríň a úložných priestorov pre všetkých. Najviac sa nám však páčil veľký balkón, na ktorý bol vstup z oboch miestností. A ten výhľad!

Dolu je jazierko s krásnymi leknami a rybami.

 

Izby sú priestranné a pekne zrekonštruované. Na gauč sme vysídlili ocina a my tri sme si nažívali v spálni. :) Nechýbali ani kanvica, pripravená káva aj čajíky a plný minibar. V kúpeľni sme okrem nočníka pre Karolku našli všetku potrebnú kozmetiku a hygienu, hostia tiež majú k dispozícii župany a papuče.

Postieľka vyzerala super, aj keď Margarétka si to nemyslela. :D Jej sa viac páčila manželská posteľ tak, ako je naučená doma.

 

Ubytovali sme sa a chceli sme si oddýchnuť, ale naša večná hladoška Karolínka zavelila, že pôjdeme na večeru medzi prvými. Podávajú ju tu od 17.30, čo nám absolútne vyhovovalo. A potom sme mohli testovať ďalšie atrakcie hotela, rozumej detské kútiky a bazén.

Inak hotel je bezbariérový, takže ak máte kočík, nie je problém. A v pohode sa vojde aj do jedálne. Mňa sa tieto záležitosti netýkajú, keďže Margi má iný "dopravný prostriedok". 

Podvečerný krátky spánok sa dá absolvovať aj takto. Nie, neokydala som jej hlavičku, mám v tom už za tých šesť mesiacov prax.

 

Všetky informácie o hoteli sú na ich prehľadnom webe, ale vydávajú aj takéto hotelové noviny, v ktorých nechýba aktuálny jedálny lístok. :)

 

Detský kútik nás milo prekvapil. Je zariadený účelne a hračky sú v top stave. Bazén s guľôčkami a šmýkačka zožali úspech. Okrem toho bol v malej konferenčnej miestnosti zriadený akoby športový detský kútik so žinenkami a malými trampolínkami. Ak by deťom nestačilo jašenie sa v bazéne, tu môžu minúť aj posledné zvyšky energie.

Počas sviatkov, prázdnin a tematických pobytov sa o zábavu v detskom kútiku stará animátor. My sme si však vystačili s naším ocinom.

 

Konečne v bazéne! Detská časť s hĺbkou 70 cm je pre deti úplne ideálna, voda je teplučká, má 34 stupňov.

 

Tobogan v tvare hada (alebo draka?). Karolka videla takúto atrakciu prvýkrát, spočiatku bola opatrná, ale rýchlo sa osmelila a spustila sa hádam tridsaťkrát po sebe. :) Von z bazéna ju dostal len prísľub, že na druhý deň sme tam zase. Prvý deň sme si teda užili, ako sa to len s malými deťmi dá. Inými slovami, na večerný bowlingový turnaj či romantické kúpanie do polnoci, ktoré bolo pre hostí naplánované, sme mohli zabudnúť. Rovnako aj na drink v bare či spoločné saunovanie. Ale aspoň sme sa dobre vyspali.

 

Deň druhý

Tiež tak milujete hotelové raňajky? Ja úplne najviac! Na dovolenky a výlety so sebou väčšinou brávam instantné kaše pre malú, ktorá veľmi skoro vstáva a nie je naučená raňajkovať pečivo. Teraz som ich však nechala doma a urobila som dobre. Reštaurácia sa v Patinciach otvára už o pol 8 ráno a bazénom zničená Karolínka potiahla až do siedmej, takže to bolo načasované úplne ideálne.

Výber bol veľmi bohatý. Mali aj kaše, vločky, cereálie, veľa ovocia, všelijakých semienok a orieškov. A tiež bezlepkové a bezlaktózové varianty.

 

Po raňajkách sme sa vybrali von, pozrieť si zblízka jazierko. Už z balkóna sme videli, že v ňom žijú obrovské sumce a o 11-tej bola naplánovaná obľúbená víkendová atrakcia - ich kŕmenie. To sme si nemohli nechať ujsť.

Sumce sú dravé ryby, takže žrať dostávajú čisté mäso. Zmizlo v nich behom sekundy.

 

Chovajú tu naozaj úctyhodné exempláre s dĺžkou viac ako meter.

 

V termálnej vode sa sumčekom africkým páči.

 

Súčasťou jazierka je rímsky bahenný kúpeľ. Je to špeciálny relaxačný kúpeľ – posedenie okolo liečivého termálneho prameňa. Kúpeľ pôsobí blahodarne na kĺby a svaly, vedeli to už rímski vojaci a radi ho využívali, odtiaľ ten názov. Dočítali sme sa, že obľúbenými návštevníkmi boli aj Matej Bell či gróf Nedetzky.

Po kŕmení sumcov bol na programe opäť bazénový svet. Tentoraz sme sa pridali aj my dve s Margarétkou. S bábätkom, ktoré ešte ani nesedí to bolo trošku náročnejšie celé zmanažovať, ale, našťastie, vo vode sa jej páčilo a stihli sme to medzi spánkami.

S manželom sme sa pri nej vystriedali, takže som mohla ísť s Karolkou do veľkého bazéna, aby mi ukázala svoje obľúbené atrakcie. Pôvodne som si síce neplánovala namočiť vlasy ani tvár, ale čo by som pre iskričky v jej očiach neurobila. :)

Vnútorný bazén v Patinciach je najväčší krytý relaxačný bazén na Slovensku. Je v ňom množstvo atrakcií, ako sú napríklad masážne vodné postele a delá, trysky, chrliče, divoká rieka a jaskyňa. S hĺbkou vody 1,2 metra mi úplne vyhovoval, keďže som veľmi slabá plavkyňa.

Vybazénovaní do sýtosti. A hladní! Pri bazéne je aj bufet so sortimentom, ako býva na kúpaliskách, no ak chcete radšej niečo poriadne varené, v reštaurácii majú ponuku dňa - výber z dvoch možností. Najesť sa dá aj v inej reštaurácii oproti hotelu.

Plánovali sme, že z Patiniec vybehneme na nejaký krátky výlet do Budapešti alebo Komárna, ale nakoniec sme sa z areálu nikam nedostali. Nebolo treba, nič nám tam nechýbalo. Ihrisko, preliezačky, trampolína aj pekná príroda nám stačili. Na pokročilú jeseň bolo naozaj veľmi teplo, ale nenudili by sme sa, ani keby celý čas pršalo. Ešte viac zábavy sa tu dá zažiť počas tematických pobytov pre rodiny s deťmi - napríklad Mikulášsky pobyt, pobyt ku Dňu detí a pod.

Nostalgický pohľad na opustené atrakcie, ktoré čakajú opäť na leto.

 

V lete je tu všade ešte oveľa viac atrakcií a možností, ale na druhej strane aj viac ľudí, takže všetko má svoje pre aj proti.

 

 

Druhý deň sme si užili naplno, od rána až do večera. Trochu ma mrzelo, že som nestihla žiadnu beauty procedúru ani masáž. Ich ponuka je naozaj pestrá, robila som si zálusk na čokoládovú alebo relaxačnú levanduľovú masáž. No a bio pedikúra s rybičkami ma tiež vždy lákala, tak možno nabudúce. Vyskúšala som však aspoň saunový svet, lebo saunovanie milujem. Takže keď deti zaspali, vybrala som sa tam sama a dokonale som sa zrelaxovala. K dispozícii je päť sáun - fínska, švédska, bylinková, parná a novinka - infra suna. Našťastie, naše deti zaspávajú skoro a sauny sú v piatok a sobotu otvorené až do 22.00 hod. Inak ak by ste nemali inú možnosť, ako ísť do sauny s deťmi, tak ich tam počas prvých dvoch hodín od otvorenia môžete vziať so sebou. No priznám sa, mne viac vyhovovali pokoj a intimita príjemne osvetlenej večernej sauny.

 

K dovolenke patrí aj nejaký ten dobrý drink v bare. :) Ako kojaca matka si musím nechať zájsť chuť, ale potešili ma tieto chutné a zdravé wellness nápoje – 100% ovocné šťavy bez pridaného cukru, vyrobené pre hotel.

 

Ani sme sa nenazdali a nastal deň nášho odchodu. Check out je až o 12-tej, takže času dosť na raňajky aj zbalenie sa. A možno aj na rannú hodinu power jogy, ktorá sa tu cvičí cez víkend. Zapísala som si ju do pomyselného zoznamu vecí, ktoré tu musím absolvovať, keď sem prídeme nabudúce (spolu s aqua aerobicom a návštevou hotelového fitka).

Posledné raňajky - uhádnite, ktorý tanier je čí. :)

 

Cestou domov sme sa stavili v prístave Marina Patince, ktorý sa nachádza dva kilometre od hotela. Keď je pekne, dá sa tam podniknúť prechádzka aj na pešo alebo na bicykli. V sezóne odtiaľ odchádzajú vyhliadkové plavby po Dunaji.

 

Po ceste domov sme sa bavili, čo sa komu najviac páčilo. A tu sú výsledky rodinného prieskumu (treba brať s nadsádzkou :) ). Karolínke hríb, jaskyňa a had v bazéne, Elzové puzzle v detskom kútiku a mandarínky v jedálni. Ocinovi švédske stoly a mamine zase švédska sauna. A výborné kapučínko v Lobby bare. Margarétke sa páčila hlavne mamina a všetky nové dojmy, ktoré jej pomohli zabudnúť na zúbky, ale rozprávať ešte nevie, tak záverečné slovo prenechala staršej sestre. "Maminka mne sa ten výletík veľmi páčil. Ešte sem niekedy pôjdeme?"

Urobiť spoločnú rodinnú foto, na ktorej by sme sa všetci usmievali a naraz pozerali do objektívu, je nemožné. :D

13. 11. 2019 14:42 | Potulky

Komentáre

Pridať komentár





Formátovanie príspevku: hrubé  podčiarknuté  kurzíva
Pridaj komentár  

Podeľte sa s nami o váš názor!

Články

O mne

Blog môžeš sa vydávať

Mamina, ktorá si s radosťou užíva "poslanie" - zdravo a chutne nakŕmiť svoju rodinku. Najradšej varím a pečiem z plodov našej záhrady a z toho, čo dom dal. Blog je taký môj zápisník toho, čo sa mi podarilo a čo nám doma chutilo.

Verím, že bude aj vám. ;)

podpis

Bude sa vám páčiť

 
 
 

© 2013 - 2024 mozessavydavat.sk | kontakt | mapa webu | partneri | spolupráca | rss

tvorba web stránok bohacek.sk

Jednoduché a rýchle recepty