Zatiahnuté
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Poprad vystriedal štyroch brankárov, zápas so 193 tr. minútami
Zdielať na

Poprad vystriedal štyroch brankárov, zápas so 193 tr. minútami

Zdroj: Tipsport extraliga, B.Bystrica-Poprad

Hokejový klub HK Poprad má nového brankára, z útočníka sa Samuel Takáč narýchlo stal v závere utorkového zápasu 16. kola Tipsport extraligy v Banskej Bystrici gólman.

Popradčania začali súboj v bránke s Fínom Tommim Nikkiläom, ktorý sa však zranil v priebehu druhej tretiny. Nahradil ho Dušan Sidor, ktorý sa v 59. min zapojil do hromadnej šarvátky a prijal výzvu banskobystrického náprotivka Roberta Slipčenka. Obaja gólmani dostali za opustenie bránkoviska okrem menších trestov aj dištanc do konca duelu. Do brankárskeho výstroja sa následne obliekol Dávid Buc. V šarvátke aj on dostal menší trest a rozhodcovia ho ako brankára na ľad nepustili. Napokon sa do popradskej svätyne postavil Samuel Takáč. Útočník tretej popradskej formácie predviedol pár úspešných zákrokov a aj keď pri nápore domácich 51 sekúnd pred koncom tretej tretiny inkasoval, napokon udržal pre Poprad víťazstvo 4:3.

Hlavný arbiter Miroslav Štefik napokon udelil v zápase 193 trestných minút, čo je najviac v tejto sezóne. Okrem 39 dvojminútových trestov poslal predčasne pod sprchy s vylúčeniami do konca zápasu domácich Slipčenka a Lukáša Bambúcha, hosťujúcich Sidora, Michaela Vandasa a Miroslava Jáchyma, ktorý inkasoval trest v hre. Už skôr dostal desaťminútový osobný trest za napadnutie zozadu Branislav Rapáč.

K rekordu extraligy v počte trestných minút má utorňajší zápas ešte ďaleko. Na Slovensku v ostatných rokoch udelili najviac trestných minút v jednom stretnutí hlavní arbitri Juraj Konc a Vladimír Baluška, a to v treťom štvrťfinále ročníka 2007/2008 medzi Duklou Trenčín a MHC Martin. Hráči si vtedy celkovo odpykali 334 minút.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Súvisiace články