New York Islanders.

New York Islanders. Zdroj: reuters

Analýza zápasu New York Islanders – Toronto: Budú „ostrovania“ pokračovať vo výbornej sérii?

ŠPORT.sk • 13. nov 2019 o 13:25
V dnešnom programe hokejovej NHL sa nachádza aj súboj dvoch celkov s nemalými ambíciami, ktoré by nemali chýbať v play-off. Výborne hrajúci NY Islanders si doma zmerajú sily s Torontom Maple Leafs.

NY ISLANDERS SÚ VO FORME

NY Islanders momentálne patria medzi najlepšie tímy NHL. Na konte majú dvanásť výhier (tri po predĺžení alebo nájazdoch) a štyri prehry (jedna po predĺžení). Po slabšom začiatku sa dostali do parádnej formy, keď z posledných dvanástich súbojov až jedenásť vyhrali (tri po predĺžení alebo nájazdoch) a za kratší koniec ťahali iba v jednom, aj to až po predĺžení. „Ostrovania“ inkasovali najmenej gólov v súťaži, aj keď oproti väčšine ostatných mužstiev majú menší počet odohraných zápasov. Ich defenzíva tak neutrpela ani odchodom brankára Robina Lehnera, v bráne sa úspešnej striedajú Thomas Greiss so Semionom Varlamovom.

TORONTO MÁ SILNÚ OFENZÍVU ALE SLABÚ DEFENZÍVU

Toronto má síce na konte len o tri body menej ako NY Islanders, no odohralo až o tri duely viac. Jeho bilancia je deväť výhier (tri po predĺžení alebo nájazdoch) a desať prehier (štyri po predĺžení). Toronto je veľmi silné v ofenzíve, no jeho slabinou je defenzíva, keď strieľa veľmi veľa gólov, ale veľa ich aj inkasuje. Predposledný zápas „javorových listov“ nedohral ich druhý najproduktívnejší hráč Mitchell Marner, ktorý bude pre zranenie členka mimo hry minimálne štyri týždne.

AKO TO VIDIA SLOVÁCI?

New York Islanders - Toronto
New York Islanders - Toronto

ČO ODPORÚČAME TIPOVAŤ?

New York Islanders – Toronto 1

V lepšej forme a pohode sú viditeľne domáci Islanders a dlhodobá absencia Marnera by mala byť pre údernú ofenzívnu Toronta citeľnou stratou.

Tags: