Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov

Slovenskí futbaloví reprezentanti do 21 rokov

Reprezentáciu do 21 rokov nečakajú ľahké zápasy, Gruzínci sú takticky aj technicky zdatní

ŠPORT.sk • 13. nov 2019 o 13:15
Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov sa v novembrovom asociačnom termíne hneď dvakrát predstaví domácim fanúšikom.

Vo štvrtok 14. novembra si v Senci zmeria sily v prípravnom medzištátnom stretnutí s Bieloruskom a o štyri dni neskôr uzavrie tohtoročné účinkovanie kvalifikačným súbojom o postup na ME 2021 proti Gruzínsku na Štadióne pod Zoborom v Nitre.

Dôležitý bude najmä druhý spomenutý duel, v ktorom budú zverenci Adriána Guľu bojovať o zachovanie si reálnej šance postúpiť na Euro 2021. V nominácii nechýba stredopoliar Peter Pokorný, hoci iba v auguste oslávil svoje 18. narodeniny.

Pokorný pôsobí vo farbách FC Liefering, čo je rezerva tímu Red Bull Salzburg. V tejto sezóne zbiera cenné skúsenosti aj v mládežníckej Lige majstrov, kde sa za Salzburg nastúpil v štyroch zápasoch. "Je to veľká skúsenosť. My, čo hráme skupinu Ligy majstrov v kategórii do 19 rokov, vidíme aj akadémie súperov a spoznávame ich zázemia. Veľa skúseností nám dáva aj to, že počas výjazdu na zápas cestujeme a bývame s naším prvým mužstvom. Teší nás aj to, že môžeme chodiť aj na večerné zápasy tejto súťaže,“ vyjadril sa Pokorný pre oficiálny web Slovenského futbalového zväzu (SFZ).

Rodák z Trenčína sa tešil na reprezentačný zraz kvôli dobrej partii aj kvalitným tréningovým podmienkam. Okrem toho sa vyjadril aj na adresu najbližších súperov. "Nebudú to ľahké zápasy, budeme sa však snažiť koncentrovať najmä na náš výkon a na naše úlohy na ihrisku. Od klubových spoluhráčov zo Švajčiarska som však počul, že Gruzínci sú takticky aj technicky zdatní. Ak budeme hrať odvážne ako v druhom polčase s Francúzmi, tak si s týmito súpermi dokážeme poradiť," uviedol Pokorný.

Adrián Guľa musel urobiť kvôli zraneniam niekoľko zmien vo svojej nominácii. Takisto ho nepotešilo ani drobné zranenie, ktoré si z Plzne priniesol Christián Herc. "Má problém so zadným stehenným svalom. Pevne veríme, že ho zdravotnícky tím dá čo najskôr dokopy, aby nám pomohol už v najbližšom prípravnom zápase proti Bielorusku," skonštatoval 44-ročný rodák z Novák.

Slovenskí "sokolíci" figurujú po troch kvalifikačných dueloch na štvrtom mieste tabuľky 2. kvalifikačnej skupiny. Body získali len na pôde Lichtenštajnska, kde zvíťazili 4:2. Najlepším a zároveň jediným strelcom v súčasnej nominácii je trojgólový kapitán Herc. Dávid Strelec a Ľubomír Tupta, ktorí strelili po dva góly, chýbajú pre zranenie a iba medzi náhradníkmi sa ocitol Ján Bernát.