Róbert Boženík

Róbert Boženík

Róbert Boženík: Verím, že si splníme sen, ktorý snívame

ŠPORT.sk • 13. nov 2019 o 13:00
Terchovčan Róbert Boženík má zatiaľ iba 19 rokov, no už v tomto veku má povesť kvalitného strelca.

V slovenskej futbalovej reprezentácii debutoval len v júni 2019, no na jeho konto odvtedy pribudli už dva góly v najcennejšom drese. Najmä ten premiérový v prvej polovici septembra v Budapešti do siete Maďarov pri triumfe 2:1 bol veľmi dôležitý, pretože bol rozdielový a Slovákov udržal v hre o postup na budúcoročné majstrovstvá Európy.

Aby sa však Hapalovi zverenci dostali na kontinentálny šampionát, musia v novembri zabrať naplno. Pred sebou majú už v sobotu poriadne náročnú prekážku - vicemajstrov sveta Chorvátov a ešte na ich trávniku v Rijeke. "Bude to ťažký zápas. Všetko sa však rozhodne na ihrisku," prezradil mladý futbalista.

Kým v sezóne 2018/2019 sa mu strelecky darilo na klubovej úrovni v MŠK Žilina, v tomto ročníku to zatiaľ v domácej ligovej súťaži nejde podľa jeho predstáv. "Nerád by som hovoril o tom, či formu mám alebo nie. Možno teraz v Žiline nestrieľam až toľko gólov a možno na nás v klube padla trochu kríza. Myslím si však, že to je potrebné zlomiť a pôjde to tak, ako má. Vždy je dobré pre útočníka, ak na jeho konto pribúdajú góly. Poznám to podľa seba, vtedy rastie sebavedomie hráča," podotkol Boženík.

V reprezentácii má na poste hrotového útočníka konkurenciu v podobe Michala Ďuriša a Samuela Mráza. "Je na tréneroch, či dajú priestor mne, Samovi alebo Mišovi. Ak aj nenastúpim, budem chalanom fandiť a nehľadieť na to, že sú konkurenti. Sme tu ako jedno mužstvo. Verím, že to zvládneme," pokračoval šesťnásobný reprezentant SR.

Slováci sa od pondelka pripravujú v Šamoríne, už v sobotu ich čaká duel proti Chorvátom. "Verím, že sme na to dobre pripravení a zápas v Chorvátsku zvládneme. Isté očakávania tam sú, ale nemôžeme sa nimi riadiť. Musíme žiť pre daný moment a dať do toho všetko, dobre a poctivo sa pripraviť na Rijeku," poznamenal Boženík. O tri dni neskôr ukončia slovenskí reprezentanti kvalifikáciu v Trnave domácim duelom proti výberu Azerbajdžanu.

Ak by aj slovenskí futbalisti nepochodili v kvalifikácii ME 2020, šancu na prienik na Euro by dostali v jarnom play-off Ligy národov. "Pár viet o tejto možnosti v kabíne padlo, ale my sa v prvom rade pozeráme na to, aby sme uspeli v Rijeke. Veríme, že dva novembrové zápasy zvládneme a sen, ktorý snívame, naplníme," dodal.