Tenis - 12.11.2019 16:12

Dominika Cibulková, ďakujeme!

Tomáš Horváth Autor: Tomáš Horváth | Zdroj: Huste.tv/Youtube/SITA

Úspešná slovenská tenisová reprezentantka Dominika Cibulková dnes oficiálne ukončila svoju športovú kariéru. Učinila tak na tlačovej konferencii, ktorá sa uskutočnila na počesť jej novo vydanej knihy s názvom "Tenis je môj život".

Dnes 30-ročná už bývalá tenistka naposledy hrala v lete na Roland Garros, kde vypadla hneď v prvom kole. Odvtedy laborovala so zraneniami, po ktorých už nebola schopná zasiahnuť do ďalších bojov a rozhodla sa tak pre ukončenie aktívnej kariéry.

Áno, je to koniec mojej kariéry. Na Roland Garros to bol môj posledný zápas. Aj v knihe sa píše o tom, aké to bolo ťažké rozhodnutie. Teším sa na svoj nový život. Chcem sa veľmi pekne poďakovať celému môjmu tímu aj všetkým, ktorí mi fandili a pomáhali," odôvodnila svoj koniec so slzami v očiach.

Počas svojej kariéry dokázala v roku 2016 vyhrať Turnaj majsteriek v Singapure a prebojovala sa tiež do finále na Australian Open, kde v roku 2014 podľahla Číňanke Li Na. Najúspešnejším bol pre Cibulkovú rok 2014, v ktorom vyhrala štyri turnaje na okruhu WTA. Vo svetovom rebríčku bola najvyššie na štvrtom mieste, čo je historicky najlepšie umiestnenie slovenskej tenistky v histórii.

Pripomeňte si spolu s nami najväčší úspech Dominiky Cibulkovej...

Tomáš Horváth

Tomáš Horváth

Viac článkov od autora