Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hviezda MS iba ako divák. Ján Laco si lieči zlomenú kľúčnu kosť
Zdielať na

Hviezda MS iba ako divák. Ján Laco si lieči zlomenú kľúčnu kosť

Mala to byť jeho prvá sezóna, do ktorej vstúpi ako hviezda. Ale júlová zlomenina kľúčnej kosti brankára Jána Laca odsunula do úlohy diváka.

Najlepší gólman majstrovstiev sveta sleduje prípravné zápasy Donbassu Doneck len z tribúny. Po hviezdnej sezóne v drese popradského Leva a ešte hviezdnejšom vystúpení na svetovom šampionáte si prípravu na svoju druhú sezónu v KHL predstavoval úplne inak: "Žiadny športovec si to takto nepredstavuje, že príde do nového klubu a začne zranením."

Čas návratu zatiaľ nejasný

Zlomená kľúčna kosť sa síce zrastá podľa plánu, štart najlepšej európskej súťaže však určite nestihne. Ján Laco: "Ktorý týždeň to bude, ťažko povedať. Vždy nejaká tá najbližšia kontrola ukáže, v akom to je stave."

Do Donecka prestupoval ako hviezda, no je mu jasné, že za zásluhy sa miesto v bránke nedáva a konkurencia je v Donbasse poriadna. "Mám tam kolegu Erika Ersberga, ktorý má skúsenosti z NHL a aj z ruskej ligy." Laco však dúfa, že keď sa do bránky vráti, tak skoro ho z nej nedostanú. Aj keď vie že vytlačiť z nej bývalého gólmana Los Angeles Kings bude poriadne ťažké.

Spravodajská aplikácia Noviny TV JOJ pre iPhone TU. ZADARMO.

Ján_Laco_tribúna_zranený

TV JOJ

Súvisiace články