Futbal - 13.11.2019 11:54

Ťažko prekonateľná šou: Estudiantes vypustili ohnivého leva

Richard Weinfortner Autor: Richard Weinfortner | Zdroj: huste.tv/youtube

Dychvyrážajúcu šou si pred úvodným výkopom slávnostného zápasu pre fanúšikov pripravil futbalový klub Estudiantes de La Plata. Po streche štadióna sa poprechádzal gigantický ohnivý lev, ktorý následne zišiel aj na trávnik a párkrát hrozivo zareval na priaznivcov. Svoje vystúpenie zakončil tým, že sa stratil v plameňoch a prenechal priestor samotnému zápasu.

Veľkú hologramovú šou klub pripravil pri príležitosti svojho návratu domov. Zrenovovaný štadión Jorgeho Luísa Hirschiho hostil domáci zápas Estudiantes prvý raz od roku 2005. Potom prišli na rad rekonštrukčné práce, ktoré trvali dlhšie ako sa plánovalo. Ohnivý lev nebol jedinou kultúrnou zložkou večera. Vystúpila aj rocková skupina Los Autenticos Decadentes, exhibičný zápas zohrali legendy a bývalí hráči tohto tímu a doplnené to bolo slávnostným ohňostrojom.

Ako to už býva, obdobie v azyle bolo v Estudiantes pomerne kostrbaté. V rokoch 2006 a 2010 vyhralo najvyššiu argentínsku súťaž, ale pamätá si aj umiestnenie na veľmi nelichotivom 15. či 17. mieste. Fanúšikovia sú presvedčení, že návrat na vlastný štadión bude krokom ku stabilizovaniu umiestnení v popredí Superligy.

Dôkazom bola aj vyše tridsaťtisícová návšteva a v podobnom duchu sa vyjadroval aj Juan Sebastian Veron, ktorý si počas aktívnej kariéry zahral za Manchester United, Inter Miláno či Lazio a momentálne je prezidentom klubu. "Je veľmi emotívne vidieť túto šou na našom štadióne po tom všetkom boji, ktorý sme museli absolvovať. Je to splnený sen, ale nejde len o zmenu destinácie. Je to bodom, od ktorého sa začína radostné obdobie," okomentoval celú exhibíciu.

Richard Weinfortner

Richard Weinfortner

Viac článkov od autora