Španielsky tenista Rafael Nadal.

Španielsky tenista Rafael Nadal. Zdroj: reuters

Analýza zápasu Nadal – Medvedev: Španiel druhýkrát nezaváha

ŠPORT.sk • 13. nov 2019 o 11:40
V repríze finále US Open sa hrá o prežitie na Turnaji majstrov. Obaja nevstúpili do finálového podujatia celej sezóny ideálne, majú teda čo naprávať.

Na Zvereva treba zabudnúť

Každý má právo na slabší deň a Rafeal Nadal si ho vybral v súboji proti obhajcovi vlaňajšieho titulu Alexandrovi Zverevovi. Nadal povedal, že zdravotne sa necítili zle, ale na kurte mu nič nevychádzalo. Až trikrát stratil servis, nedopracoval sa ani k jednému brejkbalu a prehral 2:6 a 4:6. Potvrdzuje sa fakt, že Nadalovi sa na ATP Finals nedarí. Ani raz z ôsmich pokusov tu neoslavoval titul.

Dochádza mu para?

Daniil Medvedev mal v druhej polovici roka perfektnú formu. Na US Open Series prehral len dva zápasy a oslavoval titul v Cincinnati, potom triumfoval v Petrohrade aj na Masters v Šanghaji. Lenže Medvedev má za sebou veľmi náročnú a dlhú sezónu, čo sa možno podpísalo na posledných výsledkoch. V Paríži nestačil na Chardyho a na úvod ho na Turnaji majstrov pokoril prvýkrát v kariére Stefanos Tsitsipas  v tesnom zápase s jediným úspešným brejkbalom 7:6, 6:4.

Ako to vidia tipéri

Nadal - Medvedev
Nadal - Medvedev

Čo odporúčame tipovať

Nadal – Medvedev 1 Počet gemov (21,5) viac

Nadal je perfekcionista. Ak je zdravotne fit, ťažko predpokladať, že sa mu nebude dariť v dvoch zápasoch za sebou, hoci halový hráč z neho nikdy nebol. Medvedev je unavený, nedokáže hrať svoj atletický pohyblivý tenis a Nadal ho strojovou hrou „umláti“.