Český tenista Berdych končí profesionálnu kariéru, oznámi to v Londýne

NETKY.SK • 13 November 2019, 10:41 • 2 min
Český tenista Berdych končí profesionálnu kariéru, oznámi to v Londýne

BRATISLAVA - Český tenista Tomáš Berdych čoskoro oficiálne ukončí svoju profesionálnu kariéru. Podľa slov jeho otca Martina oznámi 34-ročný rodák z Valašského Meziříčí odchod zo scény v sobotu v londýnskej O2 Arene, kde momentálne prebieha prestížny Turnaj majstrov. V ostatných sezónach trápili niekdajšieho štvrtého hráča rebríčka ATP zdravotné problémy a dá sa povedať, že ukončenie jeho kariéry sa očakávalo.

slovakia

left justify in out

Tomáš Berdych odohral svoj posledný zápas na dvorcoch vo Flushing Meadows v New Yorku. Na augustovom US Open stroskotal už v prvom kole, keď nestačil na 19-ročného domáceho hráča Jensona Brooksbyho. Po tomto zápase skonštatoval, že nie je príliš reálne, že by sa v New Yorku predstavil aj v roku 2020 a priznal aj spomenuté zdravotné ťažkosti. "Nemôžem podávať, ani poriadne sa ohnúť, čo je v tenise dosť ´blbé´. Nie som schopný sa ani hýbať," cituje Berdycha portál sport.cz.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

#MondayBlues #office

Príspevok, ktorý zdieľa Tomas Berdych (@tomasberdych),

 

Do Londýna, kde sa uskutoční rozlúčka s tenisovou kariérou Tomáša Berdycha, vycestujú aj jeho rodičia. "Myslím si, že v sobotu to bude parádna bodka," povedal pre denník Blesk otec jedného z najlepších českých tenistov v ére samostatnosti. Berdych si v roku 2010 zahral finále Wimbledonu, v ktorom podľahol Rafaelovi Nadalovi. Na konte má 13 titulov na hlavnom okruhu ATP a ďalších 19 finálových účastí. Úspešný bol aj v reprezentačných farbách, keď sa v rokoch 2012 a 2013 podieľal na triumfoch Česka v Davisovom pohári.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Martin Šelestiak
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies