13.11.2019 SPRÁVY

Rožňava chce dobudovať infraštruktúru pre rómske komunity, požiada o dotáciu.

Ilustračné foto: TASR / František Iván

Mesto Rožňava chce dobudovať základnú technickú infraštruktúru pre tamojších Rómov. S týmto cieľom sa samospráva bude uchádzať o dotáciu z výzvy ministerstva vnútra cez operačný program Ľudské zdroje. Zapojenie do výzvy schválili rožňavskí poslanci na novembrovom zasadnutí bez pripomienok.

„Cieľom projektu je vybudovanie a rekonštrukcia komunikácií v časti Rožňava Baňa a v severnej časti mesta na uliciach Krátka, Kúpeľná, Jasná, Splavná, Strmá, Podrákošská, Cintorínska a Hornocintorínska,“ uvádza samospráva v dôvodovej správe.

Hlavný dôvod realizácie projektu je podľa nej v súčasnosti dezolátny stav existujúcich komunikácií v uvádzaných oblastiach, ktorý je nutné riešiť. „V tomto období je možné využiť finančné prostriedky prostredníctvom fondov EÚ, čím by mesto dokázalo ušetriť finančné prostriedky,“ dodáva samospráva.



V prípade podporenia projekt podľa samosprávy zmení kvalitu života rodín z MRK v týchto častiach mesta, hlavne malých detí, vyrastajúcich v prostredí, ktoré im neumožňuje bezpečnú dostupnosť potrebných služieb pre normálnu kvalitu života.

Ako samospráva ďalej konkretizuje v dôvodovej správe, spolufinancovanie mesta bude vo výške päť percent z celkových oprávnených výdavkov projektu, čo predstavuje zhruba 25.000 eur, pričom táto suma bude spresnená po odovzdaní projektovej dokumentácie.

Najčítanejšie

Neprehliadnite

Televízne formáty

Zaujímavosti

Študenti nedostatkových profesií môžu získať štipendium 16 500 € na tri roky.

Budúci študenti, ktorí sa rozhodnú študovať nedostatkové profesie na vysokých školách, môžu získať štipendium 16.500 eur na tri roky. Vyplácané bude priebežne. Získať ho môže 400 študentov.

Showbiz

Útok múkou na Jana Bendiga bol podvod. Konštatuje to po vyšetrovaní pražská polícia.

Pražská polícia útok na speváka Jana Bendigova vyšetrovala. Dnes konštatuje, že to bol podvod. Spevákovi hrozí pokuta pre zbytočné vyšetrovanie.