Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Weberovi nedovolia navštíviť Schumachera: Stále verím, že sa zotaví

Willi Weber mal na kariéru Michaela Schumachera veľký vplyv. Bývalý manažér sedemnásobného majstra sveta formuly 1 sa nevie zmieriť s tým, že od vážnej nehody pretekárskej legendy na lyžiach v decembri 2013 sa s ňou nemohol stretnúť.

13.11.2019 09:10
Willi Weber, Michael Schumacher Foto: ,
Willi Weber a Michael Schumacher v júli 2008.
debata

Už viackrát sa s touto situáciou posťažoval médiám, naposledy v dokumente pre RTL. Zrejme aj to je dôvod, prečo ho Corinna Schumacherová nepustila do blízkosti manžela.

„Viem, že Michael mal ťažký pád, ale bohužiaľ, nemám žiadne informácie o tom, v akom je stave. Veľmi rád by som ho navštívil, potriasol si s ním ruku či pohladil tvár, ale Corinna mi to nedovolí. Zrejme si myslí, že by som po stretnutí hneď povedal verejnosti pravdu o jeho zdravotnom stave,“ povedal Weber.

Ten už pred niekoľkými rokmi vyzval rodinu Schumachera, aby o ňom fanúšikom poskytla informácie. Mlčí prakticky od jeho pádu vo Francúzskych Alpách, pri ktorom utrpel vážne poranenia hlavy.

„Stále verím, že sa zotaví, pretože viem, že je bojovník. Ak existuje šanca, využije ju. Toto nemôže byť koniec. Modlím sa za neho a som presvedčený o tom, že ho ešte uvidíme,“ dodal Weber.

Niekdajší vyhľadávač talentov ako majiteľ tímu v nemeckej Formule podpísal s talentovaným Schumacherom v roku 1989 zmluvu na dve sezóny v F3. Ich spolupráca napokon vydržala dvadsaťtri rokov.

„Nebol strojom, ako ho často prezentovali, ale neuveriteľne vnímavým, nekonečne srdečným a citlivým človekom,“ povedal pred rokmi Weber o Schumacherovi.

debata chyba
Viac na túto tému: #Michael Schumacher #Willi Weber