Aktuálne 13. november 2019

Tatar a Chára skórovali, Boston stratil štvorgólový náskok

TASR
TASR
Za Boston odchytal celý zápas Fín Tuukka Rask, Slovák Jaroslav Halák bol na striedačke.
Za Boston odchytal celý zápas Fín Tuukka Rask, Slovák Jaroslav Halák bol na striedačke.
Jozefína Majchrák Jozefína Majchrák

TASR

Tatar a Chára skórovali, Boston stratil štvorgólový náskok
Zdeno Chára. Foto - TASR/AP

V deviatich nočných zápasoch NHL zasiahli do hry dvaja slovenskí hokejisti a obaja skórovali. Tomáš Tatar pomohol gólom k domácemu víťazstvu Montrealu nad Columbusom 3:2 po samostatných nájazdoch. Strelecky sa presadil aj obranca Zdeno Chára, jeho Boston však v súboji proti Floride premárnil štvorgólový náskok a napokon prehral 4:5 po nájazdoch.

Tatar v dueli s Blue Jackets skóroval 41 sekúnd pred koncom tretej tretiny a zachránil pre svoj tím predĺženie. Bol to pre neho šiesty gól v sezóne. Slovenský krídelník tak napravil svoje zaváhanie pri druhom góle hostí, keď cez neho poľahky prešiel Zach Werenski.

"Snažil som sa nájsť dobré miesto na zakončenie. Veľmi dobrú prácu urobil Nick Suzuki, dostal som od neho skvelú prihrávku," opísal Tatar gólový moment pre nhl.com. V nájazdoch bol jediným úspešným exekútorom domáci Jonathan Drouin.

Boston viedol nad Floridou po druhej tretine 4:0, keď štvrtý gól Bruins strelil ich kapitán Chára. Najvyšší a najstarší aktívny hráč profiligy skóroval tretíkrát v prebiehajúcej sezóne. "Medvedi" však skvele rozohraný zápas pustili z rúk, Panthers najmä vďaka dvojici Keith Yandle (1+2) a Jonathan Huberdeau (0+3) dokázali vyrovnať a v nájazdoch rozhodol o ich triumfe Mike Hoffman.

"Ak dáte súperovi priveľa priestoru, vždy to využije. Mali sme dostatočný náskok na to, aby sme zápas doviedli do víťazného konca," krútil hlavou Chára. Za Boston odchytal celý zápas Fín Tuukka Rask, Slovák Jaroslav Halák bol na striedačke.

Zaujímavý príbeh mal zápas Winnipegu s Coloradom. Hosťom sa už po 31 sekundách zranil český brankár Pavel Francouz, po zrážke s Markom Scheifelem ho nahradil debutant Adam Werner. V zápase si napokon pripísal 40 úspešných zákrokov a ani raz neinkasoval. Profiligovú premiéru tak ozdobil čistým kontom.

"Ak si chcete plniť sny, musíte na sebe pracovať. Ja som čakal na príležitosť a dočkal som sa. Hneď ako som prišiel na ľad, som mal dôležitý zákrok, čo mi pomohlo. Pomohli mi aj spoluhráči," uviedol Werner.  

V ďalšom zápase si San Jose poradilo doma s Edmontonom 6:3, tromi asistenciami prispel k víťazstvu švédsky obranca Erik Karlsson. Sharks sa po slabom štarte herne zdvíhajú, vyhrali štvrtý zápas po sebe.

Ak máte otázku, tip na článok, návrh na zlepšenie alebo ste našli chybu, napíšte na redakcia@postoj.sk
Diskusia 0

Aktuálne

Diskusia 0