Denník N

Dominika Cibulková: Bola som štvrtá hráčka sveta, ale bála som sa vyjsť na kurt

Dominika Cibulková s autobiografiou Tenis je môj život. Foto – TASR/ Martin Baumann
Dominika Cibulková s autobiografiou Tenis je môj život. Foto – TASR/ Martin Baumann

Koniec kariéry spojila s uvedením autobiografie Tenis je môj život, ktorú napísala so spisovateľkou Andreou Coddingtonovou. „Vždy som bola pyšná, že som malá veľká tenistka,“ hovorí DOMINIKA CIBULKOVÁ.

Z ukážok vašej knihy, ktoré sa na krste čítali, som pochopil, že v kľúčových zápasoch ste často bojovali s nízkou sebadôverou. Prečo?

V knihe sú presne opísané dôvody. Určite si myslím, že je to našou mentalitou. Vyrastala som na Slovensku a nikdy som nemala mentalitu sebavedomej Američanky, ktorá verí, že bude tenisová šampiónka. Bojovala som s tým celú moju kariéru a veľakrát ma to ovplyvnilo. Ak by som v mladosti vyrastala napríklad v Amerike, možno by som dosiahla ešte väčšie úspechy.

V čom bol iný rok 2016, keď sa vám najviac darilo a vyhrali ste Turnaj majsteriek? 

V tom roku sa všetko spojilo. Teraz som v osobnom živote tiež šťastná, ale vtedy som prežívala naozaj krásne obdobie, plánovali sme svadbu. Zároveň som na sebe veľmi tvrdo pracovala, bola som v najlepšej fyzickej aj mentálnej forme. Do toho roku som dala všetko a bolo to vidieť.

V knihe sa zverujete aj o zlom psychickom rozpoložení, ktoré ste prežívali práve po vašom najväčšom úspechu. Čo ho spôsobovalo?

Rok 2017 je v knihe nazvaný Veľká čierna diera, pretože

Tento článok je exkluzívnym obsahom pre predplatiteľov Denníka N.

Šport a pohyb

Teraz najčítanejšie