Ukrajinské derby bolo sprevádzané rasistickými pokrikmi

NETKY.SK • 12 November 2019, 21:02 • 2 min
Ukrajinské derby bolo sprevádzané rasistickými pokrikmi

CHARKOV - Ukrajinská polícia chce identifikovať a vypátrať približne 20 osôb v súvislosti s rasistickým správaním fanúšikov futbalového Dynama Kyjev počas víkendového duelu najvyššej národnej súťaže proti konkurenčnému Šachtaru Doneck.

slovakia

left justify in out

Priaznivci metropolitného mužstva si v nedeľu zobrali na "mušku" Brazílčana Taisona z domáceho tímu, ktorý neuniesol tlak, smerom k tribúnam ukázal prostredník, do sektoru priaznivcov súpera úmyselne kopol loptu a od rozhodcu za to dostal červenú kartu. Polícia v Charkove, kde je dlhodobý domov Šachtaru, už začala s vyšetrovaním pre porušenie "práva na rovnosť" na základe rasy, národnosti, náboženstva či zdravotného znevýhodnenia.

 


Organizácia bojujúca proti rasizmu vo futbale FARE (Football Against Racism in Europe) v pondelok informovala, že hlavný arbiter v zápase implementoval prvá dva kroky "antirasistického protokolu UEFA", keď nariadil hlásateľom prečítať hrozbu ukončenia duelu v prípade pokračovania rasistického správania a nariadil tiež dočasný odchod hráčov do kabín. Neurobil však krok tretí - predčasne neukončil stretnutie.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

We think it's time to stop now. - ❗say NO to racism❗ ----------------------------------------------------------------------------------- 👥 this account is maintained by: ----------------------------------------------------------------------------------- @kloppskops ----------------------------------------------------------------------------------- @nolegendwasted ----------------------------------------------------------------------------------- @fifa20squadbuilder ----------------------------------------------------------------------------------- @fifassistant ----------------------------------------------------------------------------------- @fut20hq ----------------------------------------------------------------------------------- #notoracism #donotprejudge #liberalvalues #values #openmindset #future #youth #fifa20 #fut20 #fut #ultimateteam #otw #totw #inform #SerieA #Bundesliga #Premierleague #Ligue1 #LaLiga #EA #easports #football #soccer #sports #community #footballcommunity #fifacommunity #hiphop #hiphopcommunity #enough

Príspevok, ktorý zdieľa football against racism. (@footballagainstracism),


"Nikdy nezostanem ticho, keď budem svedkom takého neľudského a opovrhnutiahodného činu!" napísal neskôr Brazílčan na instagrame. Televízne kamery zaznamenali, že na tvári brazílskeho futbalistu sa v spomenutom súboji objavili slzy. "Boli to slzy zlosti, odmietnutia a bezmocnosti, pretože v danom okamihu som nemohol nič spraviť. Som však naučený zostať silný a vždy bojovať za rovnosť," uviedol Taison. Pripomenul tiež, že viac rešpektu nepotrebuje iba futbalový svet, ale celá spoločnosť.

 


Vedenie súťaže odsúdilo ešte počas včerajšieho dňa víkendový incident na štadióne v Charkove, v ktorom "domáci" Šachtar zvíťazil na rivalom 1:0. "Celú záležitosť dôkladne vyšetríme, tento prípad má vysokú prioritu," uvádza sa v stanovisku ukrajinskej Premier League.

 

 

Je otázne, či výsledkom vyšetrovania môže byť aj zrušenie červenej karty pre Brazílčana, ktorý bol cieľom fanúšikov Dynama. Tí sa netaja skutočnosťou, že podporujú rasizmus, keďže pred duelom proti Šachtaru si vyrobili nálepky s nápisom "Máme radi rasizmus".
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies