Praktické záhradné fúriky sa hodia vždy

Záhradný fúrik
zdroj: gettyimages.com

Každý, kto má záhradu, musí mať aj fúrik. Je o nepísané pravidlo. S jeho pomocou odnesiete zo záhrady väčšie množstvo zeleniny, či ovocia, ale aj nepotrebnú zeleň, konáre, prípadne suché lístie. Je aj skvelým pomocníkom pri stavebných prácach a pre kreatívne gazdinky razom nahradí kvetináč alebo záhradnú dekoráciu.

...

Pomocník na jednom kolese

Záhradné fúriky
Pri práci v záhrade alebo kosení trávy oceníte fúriky s väčším objemom. Využijete ich pri prenášaní priesad, suchého sena, ale aj pohrabaného lístia či ostrihaných konárov. Nerovný povrch ľahko prekoná nafukovacie koleso. Záhradné fúriky sú, vo väčšine prípadov, vyrobené z plastu, avšak ich nosnosť je až 100 kg. Plastové sú aj krytky na rukovätiach, vďaka čomu sa s fúrikom dobre manipuluje.

Hospodárske fúriky
Sú určené pre majiteľov fariem a väčších hospodárstiev. Slúžia najmä na prenášanie sena, krmiva pre zvieratá a trávy. Ide o ľahké no objemné materiály, čomu je prispôsobený aj výrazne veľký objem hospodárskych fúrikov. Korba je vyrobená z pevného a odolného plastu. Fúrik disponuje jedným, pri väčšom objeme dvomi nafukovacími kolesami. Celá konštrukcia je veľmi ľahká, čo umožňuje jednoduchú manipuláciu.

Stavebné fúriky
Slúžia na prevážanie stavebného materiálu, ako napr. štrk, piesok, cement a iné, ale aj stavebného odpadu. V ponuke nájdete dva typy úpravy korby – pozinkovaná a lakovaná. Stavebný fúrik by mal mať plné koleso. Ak vám lepšie vyhovuje nafukovacie, na trhu nájdete aj tento typ. Pre lepšiu manipuláciu a bezpečnosť pri práci sú vhodné plastové krytky na rukovätiach. Stavebné fúriky sa vyznačujú najmenším objemom, vzhľadom na hmotnosť materiálov, ktoré sa v nich prevážajú.

V tejto súvislosti by vás mohlo zaujímať: