Úvodná strana  Včera      Archív správ      Nastavenia     
 Kontakt  Inzercia

 24hod.sk    Zo zahraničia

12. novembra 2019

Erdogan po sankciách za aktivity pri Cypre znova pohrozil islamistami



Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, archívna snímka.



Zdieľať
Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan, archívna snímka. Foto: TASR/AP
Istanbul 12. novembra (TASR) - Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan sa v utorok ohradil voči Európskej únii pre jej hrozby sankciami a zopakoval, že Turecko "otvorí brány" militantom z teroristickej organizácie Islamský štát (IS) a pošle ich do Európy, píše agentúra DPA.


"Už som to hovoril predtým. Tieto varovania môžete podceňovať. Brány sa otvoria," povedal Erdogan s tým, že EÚ "v tom potom ostane sama". Týmito slovami reagoval na výčitky EÚ, ktorá pripravuje sankcie proti Turecku v súvislosti s jeho ťažobnými aktivitami pri Cypre.

"Ani sa nepokúšajte vyhrážať Turecku v súvislosti s vývojom na Cypre," povedal novinárom v Ankare po tom, ako upozornil EÚ, nech prehodnotí svoje zaobchádzanie s Tureckom, ktoré hostí štyri milióny utečencov.

Ministri zahraničných vecí EÚ v pondelok v Bruseli podpísali právny rámec, ktorý umožňuje Únii ukladať Turecku sankcie za prieskumné vrty a ťažbu plynu v blízkosti pobrežia Cypru, členského štátu EÚ. Aktivity Turecka vo východnom Stredomorí považuje EÚ za nezákonné.

Ankara tvrdí, že činnosti jej dvoch lodí, zamerané na prieskum nálezísk plynu v blízkosti cyperského pobrežia, sú v súlade s medzinárodným právom.


Zdroj: Teraz.sk, spravodajský portál tlačovej agentúry TASR

   Tlač    Pošli



nasledujúci článok >>
Na viacerých úsekoch v Bratislave sa tvoria kolóny
<< predchádzajúci článok
Finančná správa zadržala 50 mil. nelegálnych cigariet a 85 ton tabaku