Autor hry Death Stranding Hideo Kojima chce natočiť celovečený film

Nenechajte si ujsť

Adam Martiš
Adam Martiš
Mám 24 rokov, vyštudoval som mediálnu komunikáciu a som milovníkom filmov, seriálov, hier a popkultúrneho obsahu. Zaujímam sa aj o technológie, hudbu, módu či šport – celkový rozhľad je u mňa na prvom mieste.

Najčítanejšie za 7 dní

Hra Death Stranding ešte nie je vonku ani týždeň a hráči sa už rozdeľujú na dva tábory. Ten prvý hru považuje za majstrovské umelecké dielo, zatiaľ čo ten druhý tábor je hrou unudený k smrti. Nuž, autor hry Hideo Kojima má veľmi špecifický štýl, ktorý nemusí sadnúť každému.

Tento japonský dizajnér a producent hier stojí napríklad za úspešnou sériou Metal Gear Solid. Neskôr sa pokúšal o vývoj hrôzostrašnej hororovej hry P.T. zo sveta Silent Hill, no tá bola nakoniec zrušená a ostala po nej len demo verzia. Dlhých 30 rokov strávil v štúdiu Konami, z ktorého nakoniec v roku 2016 odišiel.

Hideo Kojima
Norman Reedus, Mads Mikkelsen a Hideo Kojima; Zdroj: twitter.com

Death Stranding je plný hollywoodskych hviezd

Vtedy sformoval svoju vlastnú produkčnú spoločnosť Kojima Productions, ktorá po štyroch rokoch vývoja konečne vydala experimentálnu sci-fi hru Death Stranding. Tento titul je jasným dôkazom toho, že Kojima naozaj má filmový cit. Celá hra je prešpikovaná hodinami „cinematických“ scén s hlbokým príbehom a hollywoodskymi hviezdami.

Na obrazovke uvidíte tváre ako Norman Reedus (The Walking Dead), Mads Mikkelsen (Hannibal), Léa Seydoux (Spectre), Margaret Qualley (Vtedy v Hollywoode), Tommie Earl Jenkins (Dolemite Is My Name) či režiséri Guillermo del Toro (Podoba vody) a Nicolas Winding Refn (Neon Demon).

Jeho veľmi odvážnym krokom bolo aj preobsadenie postavy Solid Snake v sérii Metal Gear Solid – Davida Haytera vymenil za hollywoodsku hviezdu Kiefera Sutherlanda. Je teda jednoznačné, že Kojima veľmi inklinuje k filmu. Priznal to aj v krátkom dokumente pre BBC, ktorý sa zaoberá vznikom hry Death Stranding.

Hideo Kojima ako filmový režisér?

Potvrdil, že naozaj má v pláne točiť filmy a vysvetlil miznúcu hranicu medzi videohrami a filmami. Svet zábavy začali ovládať streamovacie stanice ako Netflix, HBO Go či Disney+ a Kojima verí, že sa hry a filmy začnú objavovať na rovnakých platformách. Výsledkom bude to, že sa tieto dve formy médií začnú navzájom ovplyvňovať novými spôsobmi.

Technológie stále napredujú a v hrách sa začína objavovať stále väčšie množstvo hercov. Onedlho tak bude ťažšie rozpoznať rozdiel medzi týmito dvoma médiami. Veríme, že Hideo Kojima by bol pri jeho príbehoch naozaj výborným režisérom. Určite by sme od neho chceli vidieť horor alebo nejaký „mindfuck“ film s ťažkou zápletkou.

Chcete, aby sa autor Hideo Kojima ponoril aj do sveta filmov? Vaše názory nám napíšte do komentárov.

Zdroj: screenrant.com

Mohlo by sa ti páčiť

1 COMMENT

Pridaj komentár

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -