Registracia

Po dokončení registrácie bude odoslaný do Vašej E-mailovej schránky E-mail s odkazom na stránku, kde budete musieť Váš účet behom nasledujúcich 24 hodín aktivovať. Prečítajte si podmienky registrácie.

Kliknutím na ikonku sa môžete u nás zaregistrovať aj cez Váš Facebook účet(testovacia prevádzka).

Meno:
E-mail:
Heslo:
Heslo:
Súhlasím s podmienkami registrácie
Prihlásenie Google Translate

Home  »  Rally  »  WRC

Austrália zrušená! Hyundai oslavuje Pohár konštruktérov

Tuesday, 12. 11. 2019 - 14:19, Ľuboš Kašický   

Austrália zrušená! Hyundai oslavuje Pohár konštruktérov

Pre nebezpečné požiare v Novom Južnom Walese dnes usporiadatelia oznámili, že posledný podnik sezóny WRC v Austrálii rušia.

 

O jazdeckom titule už bolo rozhodnuté dopredu. Ott Tänak priviezol Toyote po 25 rokoch jazdecký, keď naposledy sa Japonci radovali z titulu Didiera Auriola v roku 1994. Toyota mala ešte šancu zabojovať aj v Pohári konštruktérov, no nakoniec ju nedostala. Z titulu v značkách sa raduje prvýkrát Hyundai Motorsport, ktorému tituly unikali v posledných rokoch vždy veľmi tesne po nevyrovnaných výkonoch. V tíme vymenili šéfa a teraz sa Andrea Adamo môže radovať nielen z ulovenia čerstvého šampióna Tänaka, ale aj z Pohára konštruktérov.

low-hyu19sard.jpg

„Zrušenie súťaže v Austrálii je správne rozhodnutie s ohľadom na okolnosti,“ uznáva Adamo. „Zo športového hľadiska sa zasa radujeme zisku nášho premiérového majstrovského titulu. Je to výsledok viacročnej tvrdej práce celého tímu Hyundai Motorsport. Táto sezóna bola neuveriteľne vyrovnaná a boli sme odhodlaní bojovať až do konca. Som hrdý na všetkých členov tímu. Je to kolektívny úspech. Všetkým ďakujem a už sa neviem dočkať novej sezóny, ktorá začína v januári na Monte Carle.“

lowav201813006.jpg



Diskusia k článku

Profily jazdcov
Najkomentovanejšie
Kalendár podujatí
Naši partneri