01. Exteriér 95%

Každé auto, ktoré dnes zíde z výrobnej linky s atmosférickým motorom, je dôvodom k radosti. Obzvlášť, ak sa pod kapotou nachádza päťlitrový benzínový osemvalec s výkonom 464 koní a zrýchlením z nuly na 100 km/h za 4,5 sekundy.

Lexus RC F Track Edition očarí dizajnom a siným atmosférickým motorom.
Zdroj: Michal Bednár

To všetko znie ako recept na poriadne športové auto zo starej školy. Lexus RC F Track Edition je však všetkým, iba nie autom zo starej školy. Od motora, dizajnu až po podvozok a interiér je prešpikovaný hromadou elektroniky skrytej za krásnym vzhľadom pripomínajúcim superšporty.

Predtým, ako sa dostaneme k motorizácii a jazdným vlastnostiam, začneme pri dizajne vozidla. Tvary trojdverového kupé pôsobia veľmi športovo, no zároveň si zachovávajú aj svoju luxusnú tvár. Výrazná predná maska dominuje prednej časti automobilu a predné svetlá v tvare L podporujú už spomínaný vzhľad športového vozidla.

Lexus RC F Track Edition púta svojim dizajnom mnoho očí.
Zdroj: Michal Bednár

Všetky doplnkové prvky vozidla, ako sú bočné prahy, karbónová kapota, strecha a spojler, dodávajú Lexusu vzhľad superšportu, ktorý sa mu nedá odoprieť a dokazujú, že Japonci vedia vyrobiť auto, ktoré upúta nielen počas jazdy, ale aj samotným dizajnom. Vozidlo je skutočne lákadlom pre oči a len ťažko ho niekto prehliadne.

Lexus RC F sa tiež snaží udržať optimálne prúdenie vzduchu nie len na karosérií, ale aj pod motorom. Okrem predného a zadného difúzora tak môžete nájsť aj kryty pod agregátom, prevodovkou a podlahou, ktoré sú vybavené rebrami, usmerňujúcimi prúdenie vzduchu.