Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Žiak základnej školy napadol vodiča autobusu. Skončil na chirurgii
Zdielať na

Žiak základnej školy napadol vodiča autobusu. Skončil na chirurgii

SPIŠSKÉ VLACHY / Vodič autobusu skončil na chirurgickom ošetrení. Pri osade Dobrá Vôľa neďaleko Spišských Vlách ho napadol žiak základnej školy. Keď vystupoval na zastávke, zostal zakliesnený vo dverách autobusu.

Incident sa odohral na autobusovej zastávke, keď sa vracali deti zo školy. Jednému zo žiakov sa privrela školská taška do dverí autobusu. "Keď vodič išiel situáciu riešiť, po otvorení dverí dostal úder od žiaka päsťou do tváre," upresnil Ľubomír Pastiran, riaditeľ DZ SNV. 

Mladý bitkár síce ihneď zbabelo ušiel, no mnoho svedkov ho spoznalo. Policajtom zo Spišských Vlách preto netrvalo dlho a mladíka vypátrali 

"Policajti však už disponujú informáciou o osobe páchateľa tohto skutku a v súvislosti s jeho spáchaním už vykonávajú potrebné procesné úkony," potvrdila hovorkyňa KR PZ Košice Lenka Ivanová. "Vodič odišiel do nemocnice, kde mu bola zašitá tržná rana," priblížil Pastiran. 

Služba tak pre muža skončila troma stehmi na ústach. Útok bol taký rýchly a nečakaný, že sa ani nestihol brániť. "Bolo v zmysle Trestného zákona začaté trestné stíhanie pre trestný čin výtržníctva," priblížila Ivanová. 

Problémová linka 

Linka na trase Spišské Vlachy - Žehra je pre dopravcu poriadne problémová. Menšie incidenty sú tam na dennom poriadku, najmä na takzvaných školských linkách. Ide o tri spoje, ktoré vezú deti z osady do a zo školy. Po tomto útoku sa osadníkov už boja aj samotní vodiči autobusov

"Po tejto udalosti je problém ešte väčší obsadiť miesto vodiča, pri týchto ťažkých spojoch. Sme komunikovali s obcou Žehra, že absentujú komunitní pracovníci. A problémy, ktoré sú tam denno denne, tak sa stupňujú," poznamenal Pastiran. 

Dvakrát obeťou. Najprv ho okradli, potom dostal poriadnu nakladačku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy