MojAndroid

Spoločnosť Google tento rok nepredstavila len novú verziu systému Android, ale aj novú hernú streamovaciu službu Google Stadia. Tá funguje na podobnom princípe ako konkurenčné služby od Steamu respektíve Nvidie. Hra beží na vzdialenom výkonnom zariadení v cloude a výsledný obraz z hry sa už iba premieta do mobilného zariadenia online. Server 9to5Google teraz informuje, že mobilná aplikácia k tejto službe teraz konečne dorazila do obchodu Google Play.

Spustenie služby už budúci týždeň

Služba Google Stadia by mala byť oficiálne spustená už 19. novembra a následne bude dostupná pre ľudí, ktorí si predplatia Stadia Founders Edition alebo Premiere Edition balíček. Práve pre nich je určená oficiálna aplikácia. Dostupná je nielen pre platformu Android, ale aj konkurenčný iOS. Grafické rozhranie aplikácie je jednoduché a rozdelené na tri položky.

Pod prvou s označením Store sa ukrýva obchod s hrami. Pod Home sa zobrazujú vami vybrané hry. No a v položke Explorer je informačný kanál o novinkách v službe a v hrách. Na hornej lište sú odkazy k službám YouTube, Reddit, Twitter, Facebook a Discord. Samozrejmosťou je aj komunikácia s priateľmi priamo v aplikácii.

Časom pribudnú aj ďalšie platformy

John McDole, šéf vývojárov Google Stadia, dnes prezradil, že aplikácia využíva Flutter SDK. Vývojári ho začali pri vývoji služby využívať pred rokom. Neskôr by mal umožniť podporu aj pre webovú a desktopovú aplikáciu služby. Nezabudne sa ani na stále populárnejšie chromebooky. Služba Google Stadia by mala umožniť hranie skutočne áčkových herných titulov. Jedným z prvých je napríklad hra Destiny 2, ktorá sa na PC a konzolách objavila v roku 2017.

Verzia: 1.45.278447916
Aktuálna cena: Zdarma
Verzia: 1.45.278447916
Aktuálna cena: Zdarma
12.11.2019

Pravidlá diskusie

Portál MojAndroid.sk si vyhradzuje právo zmazať neslušné, rasistické a vulgárne príspevky, ako aj osobné útoky na redakciu, či diskutérov v komentároch pod článkom bez ďalšieho upozornenia. V prípade uverejňovania odkazov na externé stránky, je komentár automaticky preposlaný do redakcie na schválenie.

+