Elegantné vitríny by nemali chýbať ani vo vašej domácnosti!

V žiadnej domácnosti nesmie chýbať nábytok s puncom elegancie, ale aj nostalgie. Tie najkontrastnejšie emócie v nás podnecuje pohľad na vitríny v obývačke, predsieni, hosťovskej, alebo v ktorejkoľvek inej miestnosti.

Vitríny bežne považujeme za zastaralý kus nábytku, ktorý poznáme napríklad z obývačiek svojich starých rodičov. Za posledné obdobie hlásia v interiérovom dizajne veľký „comeback“ a spĺňajú hneď niekoľko dôležitých funkcií, pre ktoré sa oplatí ich mať! Vitríny dokážu zmeniť celkový vzhľad miestnosti k lepšiemu, luxusnejšiemu.

Najčastejšie sú opatrené priehľadnými, sklenenými dvierkami, cez ktoré vidieť na takmer všetky uložené veci. Na jednotlivých policiach by sme preto mali vystavovať len tie najunikátnejšie kúsky z celej domácnosti.

K nim bezpochyby patrí drahý porcelán, vázy, unikátne suveníry z dovoleniek a pod. Rozhodne nie je ani dobré vitrínu zapratať, a preto v nej umiestňujte len 2 – 3 „kúsky“, na ktoré ste patrične hrdí.

Odborníci radia, že medzi jednotlivými cennosťami musí byť súlad, estetická, ale aj vecná spojitosť. Medzi krištáľovými pohármi by nemali byť fotografie, ani vystavený drahý alkohol. Týmto cennostiam nájdite priestor na samostatných policiach. Vitríny dodávajú miestnostiam na úhľadnosti, a preto si v nich dajte záležať na poriadku, jednoduchosti a úhľadnosti.

Návrat v čase?!

V domácnostiach sa najčastejšie stretávame s vitrínami z masívneho dreva. Tie ozvláštňuje nádherná fazetová sklenená tabuľa. Pri vstupe do miestnosti, kde je práve tento model vitrín, máte pocit, že ste sa vrátili v čase, no aj napriek tomu vám to vyhovuje.

Masívne vitríny s fazetovým sklom môžete umiestniť aj v modernej obývačke, no viac vyzdvihnú pôvab vintage či vidieckeho štýlu. Takýto krásny kus nábytku je známy hneď niekoľkým generáciám, garantuje dlhú trvácnosť materiálov a nezameniteľnú noblesu.

Pre ešte lepšiu prehľadnosť vo veciach si môžete vybrať z kombinovaných modelov, vitrín a komôd v jednom. Pre nedostatok miesta v mnohých domácnostiach viac vyhovujú úzke vitríny s jednou zásuvkou (prevažne v spodnej časti), rohové alebo závesné. Ak nechcete, aby vitrína u vás doma vzbudzovala „návrat do minulosti“, vyberte si s príjemným LED podsvietením. Tak sa rozžiari aj ten najfádnejší kúsok v miestnosti!

Foto: pixabay.com