Vynikajúce jedlo za pár drobných, ktoré si viete rýchlo pripraviť kedykoľvek dostanete chuť – ak máte doma zemiaky, klobásku a kyslú smotanu, neváhajte ani minútu.
Potrebujeme:
Zemiaky 6-7 ks
Cibuľa 2 ks
Údená klobása, saláma, alebo 400 g
Kyslá smotana 2 lyžice
Slnečnicový olej 3 lyžice
Soľ a korenie podľa chuti
Postup:
Ošúpte cibuľu. Nakrájajte na malé kocky. Zahrejte 3 lyžice oleja na panvici.
Cibuľu na oleji opečte do zlatohneda.
Nakrájanú klobásu nakrájajte na prúžky.
Ošúpte všetky zemiaky. Nastrúhajte na jemnom strúhadle. Zmiešajte s restovanou cibuľou.
Teraz pridajte údenú klobásu do zeleniny. Osoľte ingrediencie podľa chuti. Všetko dobre premiešajte.
Pripravte vhodný pekáč. Dajte zemiaky a klobásy na dno.
Namažte ho vrstvou kyslej smotany.
Teplota rúry sa nastaví na 180 ° C. Odložte misku na pečenie 40 minút.