Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Českom otriasla jedna z najtragickejších nehôd v tomto roku: FOTO Štyria mŕtvi, medzi nimi aj mama malého dieťaťa

Štyria mŕtvi po nehode áut v okrese Znojmo. Zobraziť galériu (2)
Štyria mŕtvi po nehode áut v okrese Znojmo. (Zdroj: Týdeník Policie)

ZNOJMO – Zrazili sa tri autá, štyria ľudia zomreli ešte pred príchodom záchranárov. V nemocnici skončilo dieťa, ktoré prišlo o mamu, a žena, ktorá ako jediná zo štvorčlennej posádky audi prežila.

V dôsledku pondelňajšej havárie troch áut štyria ľudia zomreli a ďalší traja utrpeli zranenia. Tragédia sa stala podvečer neďaleko českej obce Pavlice v okrese Znojmo na hlavnej ceste zo Znojma do Moravských Budějovic. Cesta bola od 16:50 uzatvorená.  

Čítajte aj: Obrovská tragédia v Česku: FOTO Auto s mladými ľuďmi vpálilo do stromu, dvaja mŕtvi

„Štyria ľudia, bohužiaľ, zomreli ešte pred príchodom našich posádok, ich zranenia boli nezlučiteľné so životom. Dieťa vo vážnom stave sme letecky previezli do brnianskej detskej nemocnice, ženu s mnohopočetnými zraneniami a na riadenej ventilácii sme previezli do bohunickej fakultnej nemocnice,“ priblížila hovorkyňa záchranárov Michaela Bothová. Dodala, že na mieste bol ošetrený aj ľahko zranený muž.​

Ako povedala policajná hovorkyňa Kamila Haraštová, audi, ktoré šlo v smere od Znojma na Jihlavu, vyšlo z neznámeho dôvodu do protismeru a čelne sa zrazilo s protiidúcim volkswagenom. Nehoda zasiahla aj ďalší automobil, ktorý išiel za volkswagenom v smere do Znojma. Jeho vodič utrpel ľahké zranenia. „Zomreli traja ľudia zo štyroch, ktorí cestovali v audi, a vodička volkswagenu, ktorá v aute šla s dieťaťom. Dieťa odviezli záchranári, rovnako ako jedinú preživšiu pasažierku z audi,“ uviedla Haraštová.

Zástupcovia zákona pokračujú vo vyšetrovaní, zisťujú tiež totožnosť nebohých, dodala policajná hovorkyňa.

Viac o téme: NehodaZrážkaZnojmo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu