Mafia IV nás údajne vtiahne do zlatej mafiánskej éry 70. rokov vo Vegas, chystá sa aj remaster dvojky

Masívny leak k možnému pokračovaniu Mafie IV má pochádzať od troch samostatných zdrojov.

pridal Gam_er 12.11.2019 o 9:39 pod hry
Mafia IV nás údajne vtiahne do zlatej mafiánskej éry 70. rokov vo Vegas, chystá sa aj remaster dvojky

HRY > NOVINKY >

Mafia III nezožala najlepšie reakcie. Štúdio Hangar 13 však existuje ďalej a podľa najnovšieho leaku už usilovne pracuje na Mafii IV. Používateľ na sieti Reddit tvrdí, že nasledujúce informácie pochádzajú od troch samostatných zdrojov, z ktorých jeden mal byť novinár. Údajne ide o seriózne zdroje, no z kariérnych a právnych dôvodov o nich nemôže prezradiť viac. 

Mafia IV začala prípravu hneď po tom, čo Mafia III dostala posledné DLC. V tomto období vstúpila do fázy prototypu, no projekt bol vedením Hangaru 13 zrušený, pretože mal ustúpiť novej IP. Tá však netiahla podľa predstáv a preto sa štúdio rozhodlo nepokračovať v jej vývoji. Namiesto toho došlo k oživeniu prototypov k Mafii IV a ich následnej internej prezentácii. Po niekoľkých mesiacoch schvaľovania v Hangar 13 prijali rozhodnutie, že projekt je veľmi ambiciózny a od vedenia dostal zelenú. Na Mafii IV má pracovať každá pobočka štúdia, okrem tej, ktorá sídli v Českej Republike.

Nová Mafia má byť umiestnená do 70. rokov 20. storočia a dostaneme sa do Vegas v koži úplne nového protagonistu. Titul ukáže zlatú éru mafiánskych časov a vraj je veľmi podobný ako Scorseseho gangsterky. Čakať vraj máme obrovskú mapu a príbeh v časovom horizonte 10 rokov. Autori chceli pokračovať v dokumentárnom štýle rozprávania, ktorý priniesla Mafia III, no napokon prinesú tradičný storytelling bez flashbackov a rozhovorov pred udalosťami. Zatiaľ nie je isté, či uvidíme niektoré zo známych postáv.

Hangar 13 sa malo tentokrát viac zamerať na misie, kde odstránili repetitívnosť. Aj z ich pohľadu išlo o veľký nedostatok Mafie III, ktorý má byť v prípade štvorky odstránený. Za všetkým má byť tlak producentov, ktorým museli vývojári dodať kvalitatívne zmeny v tomto smere, inak by do projektu nešli. Mnoho plánovaných mechanizmov z Mafie III sa dostalo do Mafie IV, z ktorých jeden je systém budovania impéria. Má byť oveľa hlbší a prepracovanejší ako všetko, o čom ste doteraz počuli či videli v iných hrách. 

Jeden zo zdrojov hovoril o tom, ako si môžete doslova stavať, kupovať a rozširovať sieť kasín, kde napríklad kúpite rozpadajúcu sa budovu, ktorú prerobíte a vybudujete z nej metropolitné kasíno. Titul má bežať na novej verzii enginu Mafie II a III, ktorý bol masívne prepracovaný. Mnoho problémov, ktoré trápili Mafiu III bolo odstránených. Motion capturing začal zhruba pred 9 mesiacmi a očakáva sa, že oficiálne ohlásenie príde budúci rok s dátumom vydania 2021, samozrejme aj pre nové konzoly. 

Okrem toho sa má chystať aj remaster Mafie II, na ktorom má pracovať práve česká pobočka štúdia Hangar 13, ktorá je údajne kvôli prácam na remastri vynechaná z prác na štvrke. Zatiaľ sa nevie nič ohľadne vydania, no spomína sa slovo "čoskoro". Mafia II remaster má byť kompletne prepracovaný na engine Mafie IV. 

Či sa úniky napokon potvrdia ukáže až čas. Stále je tu možnosť, že to vôbec nemusí byť pravda, prípadne to môže byť len čiastočná pravda. 





Páči sa mi! (+21)






Mafia IV nás údajne vtiahne do zlatej mafiánskej éry 70. rokov vo Vegas, chystá sa aj remaster dvojky
PC
Xbox Series X|S
PS5

Vývoj: 2K Games / Hangar games
Štýl: Akčná Adventúra
Dátum vydania:  2021
+ SLEDOVAŤ HRU
SÚVISIACE ČLÁNKY:
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Dolby vision (1)
Zdravím, chcem sa opýtať na nejaké riešenie ohľado...
|Android smartphone do 200-250 ... (4)
Zdravím vás. Vedel by niekto poradiť budget telefó...
|Wifi a ethernet (9)
Ahojte, Mám problém s pripojením pc na net. Vše...
|Dragons dogma ii cz/sk forum (1)
https://steamcommunity.com/app/2054970/discussions...
|Ms windows cd key (33)
Zdravim. Pozeral som cdkeys, ale maju cenu nieco n...
|Svet, ukrajina, vojny ... (18412)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk