One day Jazz otvorí trojica Valihora – Hodek - Dave

Jesenná edícia unikátneho hudobného festivalu One Day Jazz Festival sa začne 12. novembra otváracím koncertom v Bratislave. Desať dní dobrej hudby si užijú diváci v piatich mestách.

12.11.2019 09:00
Valihora Martin Foto:
Riaditeľ festivalu Martin Valihora
debata

Počas jesennej edície One Day Jazz festivalu si priaznivci kvalitnej hudby v piatich mestách po celom Slovensku užijú počas desiatich dní hodnotné interaktívne umenie. Súčasťou festivalu bude aj tradičný masterclass, tentokrát s formáciou Ben Williams Quartett.

11. ročník One Day Jazz Festivalu pokračuje v novembri svojou jesennou časťou, ktorá bude pozostávať zo siedmich koncertných večerov v piatich slovenských mestách a jedným masterclass. Festival, ktorý je určený nielen pre umeleckú sféru, ale aj širokú verejnosť, sa dlhodobo snaží priniesť talentovaných hudobníkov bližšie k divákovi a aj tentokrát zavíta okrem Bratislavy aj do Košíc, Prievidze, Banskej Štiavnice a Žiliny.

Talentovaný mladý hudobník Aron Hodek Foto: Archív Arona Hodeka
Hodek Aron web Talentovaný mladý hudobník Aron Hodek

„Ambíciou festivalu je vytvárať dynamické, autentické a neopakovateľné dramaturgické spojenia. Spájame domácich a svetových hudobníkov na jednom pódiu, a tak vytvárame vždy niečo unikátne. Je to dôležité aj pre našu hudobnú scénu a jej začlenenie sa do svetovej scény. Hudobníci sa na festivale spolu stretávajú, komunikujú aj mimo pódia a častokrát spolu jamujú,“ povedal riaditeľ festivalu Martin Valihora.

Otvárací koncert festivalu sa uskutoční v utorok, 12. novembra 2019, v Ateliéri Babylon v Bratislave, na ktorom vystúpia Valihora Poject, Aron Hodek & Friends a Chris Dave & Drumhedz. Riaditeľ festivalu predstaví poctu kalifornskej jazzfunkovej formácii Tower of Power, ktorá sa v roku 2011 zahrala aj na tomto festivale. „Je to groovová muzika, spievaná, veľmi prístupná aj širšiemu obecenstvu,“ povedal vtedy M. Valihora.

Chris Dave vystúpi v utorok 12. novembra v... Foto: Archív Chrisa Dava
Chris Dave Chris Dave vystúpi v utorok 12. novembra v Ateliéri Babylon

Druhým účinkujúcim na otváracom koncerte festivalu bude Aron Hodek, pravdepodobne najslávnejší svetový basgitarista, ktorý má menej ako desať rokov. Má takmer 200 000 followerov na Instagrame, jeho virtuozitu a talent už osobne ocenili také veličiny ako Quincy Jones alebo Timbaland a je to Slovák.

Tretím bude už nášmu divákovi známy bubeník, rodák z Houstonu, Chris Dave, ktorý v roku 2014 vystúpil v rámci One Day Jazz Festivalu v košickom Kulturparku.

„Myslím si, že svet vníma slovenských hudobníkov oveľa veľkorysejšie v porovnaní s tým, ako sa my prezentujeme. Nemali by sme sa báť, ale mali by sme si vytvárať mosty komunikácie so svetom,“ povedal M. Valihora.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #One Day Jazz