12.11.2019 08:20 | Apple

Ako mať predplatné Apple TV+ za 0,69 eura mesačne. Dlhodobo

Zdroj: Ján Trangel

Tip Živé.sk: Pre získanie najvýhodnejšej ceny sa musia spojiť viacerí záujemcovia o službu.

Od začiatku novembra si môžu slovenskí diváci vyberať aj z ponuky služby Apple TV+ , ktorá zatiaľ stavia výhradne na vlastnom obsahu a zatiaľ ponúka iba málo titulov .

Bežne stojí na Slovensku predplatné 4,99 eura mesačne. Ak si nie ste istí, či vás obsah zaujme, je možnosť si službu vyskúšať zadarmo na 7 dní.

Apple oficiálne umožňuje, aby až šesť členov, v rámci takzvaného rodinného členstva, zdieľalo jeden prístup. Nemusí ísť pritom reálne o členov rodiny.

Ak sa teda dohodnete s kamarátmi či známymi, mesačne vás bude stáť na osobu iba 0,83 eura . Každý z vás získa aj vlastný profil a môžete tak zistiť, aký obsah ste sledovali a kde ste skončili.

Neuplatňuje sa žiadna viazanosť a predplatné môžete napríklad aj po mesiaci zrušiť.

Od 0,69 eura. Pri platbe dopredu

Ešte výhodnejšiu cenu získate, ak si ju zaplatíte na jeden rok dopredu. Vtedy vám dá Apple zľavu vo výške 9,89 eura. Ročné predplatné tak stojí 49,99 eura, opäť ho môžu využiť šiesti členovia. Priemerne tak stojí 0,69 eura mesačne na jedného člena .

Študenti, ktorí si platia hudobnú službu Apple Music za 2,99 eura mesačne, majú prístup k Apple TV+ zadarmo . Nedá sa ale zdieľať s ďalšími členmi.

Umožňujú to aj konkurenti

Šetriť náklady zdieľaním prístupov môžete aj u konkurentov. Oficiálne to však dovoľuje iba Apple TV+. V prípade HBO Go si môžete pozdieľať predplatné s niekým ďalším za 5,99 eura mesačne. Priemerne tak budete platiť po 3 eurá. Vlastný profil ale nezískate – budú sa vám zobrazovať rozpozerané relácie aj vášho známeho. Netflix má napríklad ultra HD verziu, pri ktorej môžu sledovať obsah naraz štyria používatelia. Stojí 11,99 eura a priemerne budete platiť 3 eurá. Dlhodobo sa však hovorí o tom, že Netflix bude chcieť zdieľanie mimo rodiny obmedziť, zatiaľ nevedno ako a kedy.

Čítajte aj Do SR prišla Apple TV+. Ponúka slovenčinu, 4K a je aj zadarmo

Na rok k novým zariadeniam

Na rok Apple TV+ získate pri kúpe nového zariadenia . Môže ísť o nový iPhone, iPad alebo set-top-box Apple TV. Benefit môže využiť aj celá rodina.

Nová služba odštartuje už na začiatku novembra. Zdroj: Apple

Služba zatiaľ ponúka sedem seriálov a jeden dokumentárny film. Všetky tituly, okrem jedného, sú lokalizované cez titulky aj do slovenčiny. V základe služba ponúka ultra HD kvalitu.

Zaujíma vás ekosystém spoločnosti Apple? Chcete vedieť, ako vzniklo revolučné zariadenie, vďaka ktorému napokon vznikol prvý iPhone z roku 2007? Príďte 26. novembra do Bratislavy na konferenciu Digital Rulezz 2019 a vypočujte si prednášku Johannesa Väänänena, fínskeho tvorcu tohto unikátneho zariadenia.

Johannes Väänänen príde na Slovensko na pozvanie Živé.sk. Prečítajte si exkluzívny článok o jeho telefóne MyDevice, ktorý predbehol dobu, no postihol ho nešťastný osud. Živé.sk je spoluorganizátorom konferencie.