Juncker
Jean Claude Juncker. PHOTO: © European Union-EP.

Slovenská ekonomika mimo ohrozenia? Juncker vyhlásil, že USA clá na autá z Európy neuvalí

BRATISLAVA / Clá na autá, dovážané z Európy napokon americký prezident nezvýši. Tvrdí to dosluhujúci šéf Európskej komisie. Jean Claude Juncker sa takto vyjadril v rozhovore pre nemecký denník Süddeutsche Zeitung. A pre Slovensko ako automobilovú veľmoc by to veru bola dobrá správa.

Jean Claude Juncker novinárom a pre nemecký denník Süddeutsche Zeitung povedal, že Donald Trump bude trocha popudlivý, ale clá na automobily nebudú. Potom ešte dodal, že žurnalisti hovoria s mužom, ktorý je o tom dobre informovaný. Myslel tým neskromne seba. Washington má totiž do 14. novembra rozhodnúť o tom, či na dovoz áut a súčiastok z únie zavedie clá vo výške až 25 percent.

V poslednom čase aj pre Slovensko ako automobilovú veľmoc našťastie spoza veľkej mláky prichádzajú signály, že po tomto opatrení Donald Trump nesiahne. Ešte v októbri americký minister obchodu Wilbur Ross povedal, že by sa namiesto zavedenia ciel mohli rozhodnúť pre nové rokovania s Bruselom. V opačnom prípade únia Ameriku opakovane varovala, že by v prípade zavedenia ciel prikročila k odvetným krokom. Hrozba je nateraz ale podľa Junckera teda zažehnaná.

Viac..  O. Rehn: K zníženiu úrokových sadzieb ECB by mohlo dôjsť v lete

Viac informácií sa dozviete na spravodajskom portáli www.noviny.sk

O dac

Odporúčame pozrieť

Trump

Trump tvrdí, že Európa by mala poskytnúť Ukrajine viac pomoci

Európa by mala dať Ukrajine viac peňazí, vyhlásil vo štvrtok bývalý prezident USA Donald Trump; …

Consent choices