Úvodná stránka » Recepty na jedlá z húb » Kategória - Rôzne »

Skratkový perkelt lenivej gazdinky

Skratkový preto, lebo ho robím vtedy, keď sa mi veľmi nechce postávať v kuchyni pri čistení húb. Skratkou je použitie špajzových zásob so zaváraninami, konkr. nakladanými hubami. A áno, vyskúšala som verziu hubový mix v sladko-kyslom náleve. Perkelt chutil skvele.

Ingrediencie: Cibule. Strúčik-dva cesnaku. Maslo a bravčová masť. Pohárik nakladaných húb v sladko-kyslom náleve. Bravčové mäso (kto ľúbi, dá si bárs kuracie). Šľahačková smotana. Soľ. Paprika 2 kusy. Sladká mletá paprika. Rasca mletá. Čierne korenie.
Halušky sa mi zvýšili z predošlého dňa. Ale pridávam ľahký návod ako na to. 2 vajíčka. 500g hladkej múky. 1 PL soli. 3 PL roztopeného masla. Trošku minerálky (2dcl)

Popis prípravy: Najprv si zmiešame všetky ongrediencie na halušky a necháme ich postáť.

Na panvicu dáme maslo a masť. Speníme cibule (dala som 3 kusy). Pridáme na kocky nakrájané mäsko a necháme zatiahnúť. Podlejeme tekutinou zo zaváraných húb. Zakryjeme a dusíme.

Keď sa nám mäsko poddá a je mäkké, pridáme pokrájanú papriku a huby. Poprášime sladkou paprikou. Posolíme. Pridáme rascu a čierne korenie. Opäť podusíme. Polejeme sľahačkovou smotanou, ktorú sme si vopred vybrali z chladničky, aby mala izbovú teplotu a nezrazila sa. Pridáme prelysovaný cesnak a necháme prevrieť. Ak je omáčka príliš hustá, môžeme ju zriediť trochou prevarenej vody.

Do veľkého hrnca s osolenou vriacou vodou vhadzujeme cez haluškár cesto. Krátko povaríme. Scedíme. Necháme odkvapkať a na vrch odkvapkaných halušiek dáme ešte pár plátkov masla, ktoré sa pekne roztopí.

Katemale

Hodnotenie:

(1 hlas)


Diskusia k receptu

Zatiaľ neboli zaslané žiadne príspevky.


Pred zaslaním príspevku do diskusie je potrebné prihlásiť sa použitím Vášho prihlasovacieho mena a hesla.



Katarina Malevicova