Z tohto Avengera sa stane budúci záporák MCU. Čo by si prial tvorca komiksov?

Nenechajte si ujsť

Andrej Cvik
Andrej Cvik
Mám 23 rokov a moje 4 najobľúbenejšie veci na svete sú káva a moje dve mačky. A tá štvrtá je tajná.

Ak sa pozrieme spätne na všetko, čo sa udialo, vidíme, že Avengers v MCU to naozaj nemali ľahké… Ich vôbec najťažší boj sa odohral vo filme Avengers: Endgame, ktorý uzatvoril dlhoročnú púť, alebo ako ju pomenovalo štúdio, „Infinity Ságu„. Spolu s ňou ostala v minulosti aj veľká časť pôvodných superhrdinov. Je tu však šanca, že jeden z nich sa vráti, aby bojoval proti ostatným?

Postavia sa Avengers v MCU Hulkovi?

Hulk mal v MCU menšiu trilógiu, ktorú sme pozorovali naprieč filmami Thor: Ragnarok, Avengers: Infinity War a Avengers: Endgame. Aj keď fanúšikov sklamalo, že nedostal vlastnú sólovku, potešilo nás, že jeho postáva sa aspoň nejako vyvíjala. Vedeli ste však, že tvorcovia sa pri charakterizácií nového filmového Hulka inšpirovali ikonickou komiksovou sériou?

smart hulk infinity gauntlet avengers: endgame
Zdroj: southherald.com

Peter David je tvorca Marvel komiksov, ktorý behom posledných 12 rokov kompletne prekopal túto postavu a sériu jeho príbehov. Práve on sa na Bannera ako prvý pozrel ako na človeka s rozpoltenou osobnosťou. Práve David prišiel s príbehom, v ktorom sa Banner a Hulk spojili, čím vznikol Professor Hulk (v MCU Smart Hulk). No a opäť práve on chce, aby štúdio natočilo jeho komiks „Future Imperfect„, povedal v rozhovore s portálom Comics: The Gathering.

„Dúfam, že sa dostanú k realizácii ‚Future Imperfect‚, čo by podľa mňa bolo fakt úžasné. Myslím, že by z toho vznikol skvelý film o Hulkovi.“

Future Imperfect

Tento komiksový príbeh sa zameral na Professora Hulka, ktorý sa transportoval do alternatívnej budúcnosti. V nej zistil, že jeho budúce ja zošalelo kvôli otrave z nadmerného množstva radiácie. Budúci Bruce Banner sa začal nazývať Maestro, pričom pod týmto menom dobyl celú Zem. Dokonca si aj v miestnosti uschovával trofeje svojich porazených protivníkov, medzi ktorými boli napríklad Captain America či Iron Man.

Keď zhrozený Professor Hulk z minulosti zistil, čo jeho budúce ja – Maestro – spravilo, prirodzene sa s ním utkal. Nepoviem vám, ako príbeh skončil, no prezradím vám, ako sa Professor Hulk dostal do trofejovej miestnosti, v ktorej zistil, že Maestro vyvraždil väčšinu jeho superhrdinských kolegov a priateľov.

Avengers v MCU
Zdroj: thehollywoodinquirer.com

Kurátorom výstavnej miestnosti predmetov porazených je v komikse zotročený Rick Jones, známy charakter, ktorý v minulosti spolupracoval napríklad aj s Avengermi. Samozrejme, v MCU Rick Jones nie je, teda aspoň zatiaľ nebol predstavený. Peter David však myslel už aj na to, kto by ho mohol nahradiť a to, ako by prebiehala scéna, keby Smart Hulk vošiel do trofejovej miestnosti.

„Bola by to Black Widow. Bruce by vošiel a povedal: ‚Nataša, ale veď… ty si mŕtva. Predsa si zomrela.‘ A ona by povedala: ‚Nie, zomrel Clint.‘,“ opísal tvorca komiksu moment, ako by sa Hulk vo filme dozvedel, že sa nachádza v budúcnosti alternatívnej reality.

Žiaľ, je nepravdepodobné, že Marvel natočí ďalší Hulk film, keďže práva na postavu vlastní štúdio Universal. Dokonca ani herec Mark Ruffalo neverí, že ho niekedy uvidíme. Stále však ide o zaujímavý komiksový príbeh, ktorý by mohol byť preskúmaný napríklad vo filme Doctor Strange in the Multiverse of Madness, ktorý sa zameria na alternatívne reality.

Zdroj: comicsthegathering.com, screenrant.com, comicbook.com

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -