Na Game Days Košice prídu aj vývojári hier Resogun a Machinarium

Fanúšikovia videohier nielen z Košíc sa môžu aj tento rok tešiť na konferenciu Game Days Košice 2019. Podujatie sa bude konať 21. a 22. novembra v košickom priestore Kasárne/Kulturpark.

pridal matus_ace 11.11.2019 o 17:43 pod hry
Na Game Days Košice prídu aj vývojári hier Resogun a Machinarium

HRY > NOVINKY >

Tvorba áčkových videohier nie je banálna záležitosť. Často je to proces divoký, surový, bizarný, ale aj matematicky presný a logicky podložený. Málokto dokáže o tomto neobyčajnom médiu rozprávať s väčším zanietením než jeho tvorcovia, preto sa konferencia Game Days Košice zameriava najmä na herných vývojárov patriacich medzi slovenskú a svetovú elitu.

Medzi elitu jednoznačne patrí aj jeden z najskúsenejších herných producentov Mikael Haveri. V najstaršom fínskom štúdiu má na starosti životný cyklus hier od počiatočného konceptu cez zháňanie investorov až po uvedenie na trh. Podarilo sa mu priviesť k životu hry, ako napríklad Resogun, Alienation alebo Stardust. Na Game Days bude hovoriť aj o vývoji hry Nex Machina, ku ktorej si na pomoc zavolali autora kultového Robotrona Eugena Jarvisa. O vývoji tejto hry a celom šialenom procese okolo vznikol aj skvelý dokumentárny film Name of the Game.

Na Game Days Košice prídu aj vývojári hier Resogun a Machinarium

Tituly Machinarium a Botanicula zaujali široké publikum na celom svete a vďaka nim si české štúdio Amanita Design vybudovalo už takmer kultový status. Pred dvomi rokmi získalo posilu v podobe hlavného programátora, ktorým je Michal Berlinger. V Košiciach bude hovoriť o všetkých aspektoch vývoja hry Pilgrims a predstaví tiež konkrétne procesy tvorby herného dizajnu a počiatočných prototypov.

Podnikateľ, investor a mentor Filip Fischer stál pri zrode Pixel FederationSlovak Game Developers Association, Game Dev Hub a štúdia Charged Monkey. Na Game Days bude jedným zo zástupcov domácej hernej scény a spýta sa jednoduchú, ale o to dôležitejšiu otázku. Ako vyhrať vo vývojárskej lotérii? Trh totiž kladie na vývojárov neustále vyššie nároky a hranica medzi zlyhaním a úspechom je stále tenšia.

Na Game Days Košice prídu aj vývojári hier Resogun a Machinarium

Návštevníci sa môžu tešiť na prednášky herných vývojárov, ktorí poodhalia nielen zložitý proces tvorby, ale aj fungovanie veľkých videoherných štúdií. Podujatie Game Days Košice 2019 sa koná 21. a 22. novembra 2019 v rámci konferencie Art & Tech Days and Conference, ktorá bude odhaľovať, ako umenie a technológie ovplyvňujú naše životy. V mieste konania konferencie, tak môžu návštevníci zažiť aj ďalšie zaujímavé prednášky, inštalácie, performance a afterpárty.

Konferenciu Game Days Košice 2019 organizuje platforma Game Dev Košice, ktorej cieľom je integrácia a rozvoj hernej vývojárskej scény v regióne Košice. Viac o podujatí sa dozviete na oficiálnej FB stránke. K dispozícii je však už aj kompletný program so všetkými prednáškami a ak vás zaujal, lístky si môžete kúpiť už od 7,99€.





Páči sa mi! (+3)






Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Môžete sa prihlásiť cez Sector konto, alebo Facebook.
SOCIÁLNE SIETE
NOVÉ FÓRA
|Cod mw2 (7)
Mám problém s novým launchrom cod. Nie som sám, ve...
|Hra 1612/smuta (1)
Smuta 1612 je nová hra s veľmi realistickou grafik...
|Speedlink competition pro extr... (0)
Zdravim, som lama mám otázku.Kúpil som si SpeedLin...
|Mw3 2011 xbox series x multipl... (2)
Čaute, kúpil som si fyzickú kópiu MW3 x360. Hra fu...
|Poľovnícke hry - hunter simula... (6)
je ich viacero,ale v tomto vlákne by som sa chcel ...
|Svet, ukrajina, vojny ... (19596)
Sem môžete dávať správy zo sveta, o Ukrajine a ďal...
vaše novinky zo sveta zábavy
sector logo
Sector.sk - hry, recenzie, novinky
Ochrana súkromia | Reklama | Kontakt
ISSN 1336-7285. Všetky práva vyhradené. (c) 2024 SECTOR Online Entertainment / sector@sector.sk