„Najlepšie auto s pohonom 4x4 na svete“

Týmito slovami charakterizuje špeciálnu edíciu Rolls-Royce Cullinan Black Badge samotná automobilka. Práve Cullinan je ďalším členom rodiny „Black Badge“, do ktorej sa pred časom zaradili aj Dawn, Wraith a Ghost. Rovnako ako oni, aj Cullinan sa „obliekol“ do hlbokého čierneho laku, zbavil sa nápadného chrómu (vrátane povrchovej úpravy sošky na chladiči) a v jeho kabíne pribudli kontrastné laky (na želanie). Zaujímavé a pre Rolls netypické sú aj červené brzdové strmene.

Zázračné tlačidlo

Špecialitou edície Black Badge je režim „Low“ prebúdzajúci „temnú“ stránku Cullinana. Po jeho aktivácii veľký Rolls pritvrdí zvuk, poriadne priostrí reakcie na plynový pedál, zmení nastavenie riadenia aj bŕzd a spevní podvozok tak, aby sa ťažký Cullinan nerozkýval ani na sérii za sebou idúcich vĺn. To z neho vyslovene športové auto neurobí, ako však tvrdí automobilka, ide o mimoriadne dynamický a bezkonkurenčne komfortný „palác“ na kolesách.

Režim "Low" aktivuje dynamickejšiu tvár Cullinana.

S podporou väčšieho stáda

Samozrejme, že v prípade „čierneho“ Cullinana neostalo len pri úpravách karosérie a podvozku, o patričnú dynamiku sa v jeho prípade stará motor 6,75 V12 Twi-turbo s výkonom posunutým až na hranicu  447 kW (608 k) a krútiaci moment 850 Nm (sériový Cullinan má 420 kW/571 k). Štandardom ostáva 8-stupňová automatická prevodovka ZF.

Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria
Galéria

Galéria: 21 obrázkov