Dočkáte sa svojho favorita? Markíza a JOJ nakupovali nové seriály
10.11.2019 18:30
akt. 13.10.2020 05:23

Dočkáte sa svojho favorita? Markíza a JOJ nakupovali nové seriály

Zdroj: Aktuality.sk
Uložiť článok
Aj v novom roku sa dočkáme na kanáloch patriacich či už pod hlavičku Markízy alebo JOJ-ky viacerých premiér zahraničných seriálov. Medzi nimi sa možno dočkáte aj svojich vyvolených.

O zaujímavý ťah sa snaží TV JOJ, ktorá avizuje presun mnohých akvizičných seriálov, vrátane tých premiérových, na najmenšiu stanicu - WAU. Tá by sa mala stať v novom roku domovom titulov ako FBI či spin-off tohto akčného seriálu FBI: Most Wanted, ktorý ešte len čaká na uvedenie v rámci svojej materskej stanice CBS.

Od stanice CBS pochádza aj ďalšia seriálová novinka Krv a poklad (Blood and Treasures), ktorú táto stanica vysielala cez leto.

Zápletka sa odvíja od člena expertného tímu, ktorý spojí sily so zlodejom umeleckých diel. Oboch totiž spojí jeden spoločný cieľ – vypátrať človeku, ktorý financuje teroristické útoky cez predaj ukradnutých artefaktov.

Na WAU bude mať premiéru aj ďalší americký seriál Za vlasť (The Brave) o príslušníkoch špeciálnych jednotiek, ktorí sú vysielaní na najťažšie a najtajnejšie misie. A hoci sa seriál dočkal len jednej sezóny, teší sa z pomerne dobrého prijatia u kritikov.

Skôr než by očakával, teda už po prvej sezóne, skončil seriál Pure Genius o chirurgovi s pochybnou minulosťou, ktorý ale dostáva druhů šancu v špičkovom zariadení v kalifornskom Sillicon Valley, kde tím lekárov vyvíja medicínske postupy budúcnosti.

Staronová seriálová adresa

Nielen pozornosť divákov, ale aj intenzívne diskusie na tému “čo tým chceli autori vlastne povedať” vyvolal návrat pôvodnej zostavy kultového seriálu Beverly Hills 90210, tentoraz pod inovovaným názvom BH90210.

Protagonisti, ktorí sa preslávili pred rokmi, totiž v nových epizódach hrajú nielen svoje postavy, ale miestami aj seba samých. Vzniká tak vzťahový guláš, ktorý nezachutí každému fanúšikovi originálu.

Okrem týchto titulov uvedie WAU v roku 2020 aj podarenú austrálsku kriminálku Dr. Harrow o miestnom patológovi, ktorý však má oveľa širšie záujmy než by zostal len pri svojej práci. Nielen to, ale aj rodinné tajomstvo ho dostáva do situácií, z ktorých pozerá poriadny problém.

V budúcom roku sa vrátia aj známe seriály s novými časťami ako 9-1-1, Doktori (The Resident), Hawai 5-0 či Spravodlivosť v krvi.

Markíza stavia na osvedčených tituloch

Už osvedčené seriálové tituly ponúkne v novom roku aj TV Markíza, respektíve jej menšie stanice.

Medzi nimi nájdeme druhú a tretiu sériu americkej adaptácie kórejského originálu Dobrý doktor (The Good Doctor). Pod seriál sa podpísal David Shore, ktorý si roky skúsenosti s touto tématikou brúsil na známom Doktorovi Houseovi.

Housea tu ale nahrádza mladý chirurg v podaní Freddieho Highmorea, ktorý ale trpí autizmom. Napriek tomu ale dostane príležitosť pracovať vo svojom odbore. A to v špičkovom nemocenskom zariadení, kde sa ocitne pod drobnohľadom svojich nových kolegov.

Na TV Dajto sa s deviatou sériou vráti aj špeciálny tím plný ostrieľaných agentov - NCIS: Los Angeles či s treťou a štvrtou sezónou seriál Mŕtvy bod (Blindspot), za ktorým stojí známy seriálový tvorca Greg Berlanti.

Markíza uvedie aj šestnástu sezónu seriálu NCIS - Námorný vyšetrovací úrad, ktorý si vďaka charizmatickému agentovi Jethrovi Gibbsovi v podaní Marka Harmona aj po dlhých rokoch udržuje pomerne vysokú divácku priazeň.

Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.