Žurnál+

Kam s hlavou počas spánku

P
dobryobchod1923 predaných ks, 689 hodnotení

Veronika S. » Blogy / 2019-11-10 17:00:01 /  Pridaj komentár / 9 lajkov

Dnes pre vás opäť píše architektka Lucia Haquel.

Nedávno som sa v rámci jedného kvízu o šťastnom bývaní zaujímala o všeobecné predstavy súvisiace so šťastným domovom. Drvivá väčšina účastníkov kvízu si pod pojmom šťastné bývanie predstavovala predovšetkým šťastnú rodinu. Podobne je tomu možno i u vás. Avšak vedeli ste o tom, že rodina predstavuje spolu zo zdravím jednu z ôsmich životných oblastí a možno ich pozitívne ovplyvniť i spôsobom, akým bývame?

Už prastarí Číňania pred viac ako dvetisíc rokmi odpozorovali, že v ľudských obydliach je zastúpených osem oblastí života a spolu tvoria jeden celok. Z vlastnej viac ako desaťročnej praxe architektky viem, že šťastnému bývaniu vo významnej miere prospieva dobrý spánok a najmä vhodná orientácia našej postele. V nasledujúcich riadkoch preto ponúkam jednoduchý návod, ako nájsť pre seba, či svojich blízkych vhodnú orientáciu pri spánku.

 

 

Ako malé dieťa som spávala smerom na východ. S dnešnými vedomosťami už viem, že to bol šťastnou náhodou môj priaznivý smer. V škole som ľahko dosahovala dobré výsledky a nebývala som tak často chorá ako moja sestra. Nebol to však vždy pre mňa priaznivý smer: ešte pred niekoľkými rokmi som totiž pri spánku hlavou smerovala na (mňa) frustrujúco pôsobiaci západ.

Čo to ale vôbec znamená spať v priaznivom smere? Nie je predsa najvhodnejšie spať s hlavou smerom na sever?

Odpoveď znie: ako pre koho.

Každý z nás má k dispozícii štyri priaznivé smery, ktoré sú vhodné pre jeho individuálnu priaznivú orientáciu pri spánku.

 

 

Možno si už teraz kladiete otázku: v akom smere spíte, prípadne vy obaja? A v akom smere spia vaše deti?

Do ktorej skupiny patríte a aké je vaše energetické číslo, zistíte jednoducho z Knihy môjho šťastného domova, kúpou ktorej prispievate plnou sumou organizácii Plamienok na ich projekt Darujme rodinám stratené Slnko na portáli DobráKrajina.sk.

Celý článok si môžete prečítať tu.

Komentáre

Pre komentovanie musíš byť prihlásený, nejde to ináč.

Vecičky nájdete

V žurnáli sú spomínané:

TOP Žurnál - Týždeň

Najlepšie žurnály posledného týždňa TOP žurnál mesiac »