Creativeworld 2020: Najväčší veľtrh výtvarných, umeleckých a hobby potrieb

Najväčší a najdôležitejší obchodný veľtrh výtvarných, umeleckých a hobby potrieb Creativeworld otvorí nedočkavým návštevníkom svoje brány v dňoch 25. – 28. januára 2020 v halách 4.1 a 4.2 na výstavisku vo Frankfurte nad Mohanom. Viac ako 350 vystavovateľov predstaví svoje produkty aj tie najdôležitejšie novinky a inovácie. Minulý ročník sa na veľtrh prišlo inšpirovať viac ako 9 tisíc návštevníkov, aby sa pozreli na produkty predovšetkým zo segmentov remeselných a hobby potrieb, umeleckého vybavenia, graffiti a streetartu, textilného dizajnu i dekoratívnych ručne vyrábaných produktov. Creativeworld sa každoročne stáva miestom stretávania výrobcov s obchodníkmi a slúži na vytváranie objednávok, ale ponúka záujemcom i prehĺbenie znalostí v rámci workshopov a ukážok úplne nových produktov.

V časoch digitalizácie sa klade čím ďalej  väčší dôraz na kreativitu. Preto studio bora.herke.palmisano predstaví i na nasledujúcom veľtrhu trendy pre sezónu 2020/2021 v hale 4.1, aby pomohlo výrobcom odvrátiť sa od mainstreamových produktov a podporiť originálnu, individuálnu výrobu. Všetky sa točia okolo témy sily tvorenia a dostávajú názov „Work in progress“, ktorý naznačuje, ako sú trendy farebné, divoké a experimentálne. Trendy z kreatívneho segmentu objavíte iba na Creativeworld Trends. Prvý trend sa volá work-out a zamieruje sa na ručnú výrobu s materiálmi, ako sú betón, sadra a cement. Jeho charakteristickým rysom sú výrazné povrchové nepravidelnosti a nedokonalosti. Okrem týchto drsných materiálov využíva i jemné prírodné zdroje, ako sú napríklad morské riasy, vŕba a rattan, ktoré je možné  použiť na tkanie. Ďalším trendom je re-form, ktorý sa vyznačuje experimentovaním s farbami a kombináciami materiálov, ktoré sú prevažne recyklované, takže sa tu dobre uplatnia napríklad zvyšky textílií, vlna, koráliky alebo plastové vrecúška. Tie sa dajú pretkať a môže z nich vzniknúť pekný obraz na stenu i povlak na vankúš. Posledný sa volá up-date a staví na voľnej aplikácii načmáraných, vystrihovaných, ručne maľovaných alebo striekaných nápisov. Ide hlavne o voľnú kreativitu, s ktorou zdobíme bežne užívané predmety. Tento trend cieli predovšetkým na mladšiu generáciu. Podstatou je urobiť z každodenného predmetu jedinečný kúsok.

Špeciálnou akciou tohto roka bude Street Art special show. Street art preniká v posledných rokoch čím ďalej viacej do sveta i do obchodu, a preto dostane na budúcom Creativeworlde viac priestoru so zameraním na vzdelanie. V spolupráci s Carlosom Lorentom z Graffiti Academy ponúkne návštevníkom možnosť prehĺbenia znalostí týkajúcich sa materiálov a technik súvisiacich s graffiti.

Tento rok bude už po pätnástej v hale 4.2 tradične predávaná i cena Creative Impulse Award, ktorá ocení najkreatívnejší produkt, náradie, náčinie, knihu a novo umelecký produkt tohto roka. K tomu bude udelená aj cena Sustainable Product, ktorú dostane ten produkt, ktorý ide príkladom, usiluje sa obmedziť obaly a chrániť životné prostredie. Messe Frankfurt predá toto ocenenie v spolupráci s vydavateľmi bit-Verlag.

Medzi ďalšie akcie na veľtrhu, ktoré rozhodne odporúčame navštíviť, patrí i Creativeworld Academy, ktorá sa stane miestom naplneným workshopmi, kde si návštevníci budú môcť ohmatať nové materiály a produkty počas celého veľtrhu. BMWi-Area ponúkne priestor na vystavovanie novým firmám a výrobcom z Nemecka za zvýhodnených podmienok a stane sa tak miestom čerstvých nápadov a inšpirácie. Nebude chýbať ani fundraisingová kampaň, ktorá zaznamenala vynikajúcu spätnú väzbu a do ktorej sa v roku 2019 zapojilo viac ako 90 vystavovateľov. Tí darovali svoje produkty viac ako 50 zariadeniam pre deti a mládež.

Spoločne s Creativeworld prebiehajú i veľtrh Paperworld, zameraný na papierenské potreby, a Christmasworld, ktorý sa orientuje na dizajn a dekorácie, so samostatnou sekciou Floradecora. Všetky tri veľtrhy si môžete vychutnať za jedinú vstupenku. Viac informácií nájdete na oficiálnych webových stránkach www.creativeworld.messefrankfurt.com.

ZDIEĽAJ NA:

Zapojte sa do diskusie. Vaše názory sú vítane!

komentárov