Jedna z najemocionálnejších scén filmu Avengers: Endgame mala vyzerať úplne inak. Prečo ju zmenili?

Nenechajte si ujsť

Andrej Cvik
Andrej Cvik
Mám 23 rokov a moje 4 najobľúbenejšie veci na svete sú káva a moje dve mačky. A tá štvrtá je tajná.

Emocionálna scéna z filmu Avengers: Endgame mala vyzerať úplne inak

Neuveriteľne mocná, divákmi obľúbená a emocionálna scéna z filmu Avengers: Endgame mohla vyzerať úplne inak, odhaľuje strihač Jeff Ford. V rozhovore s portálom /Film odhalil, že stretnutie Iron Mana (Robert Downey Jr.) a Spider-Mana (Tom Holland) po tom, čo mladý pavúči muž zomrel 5 rokov dozadu, pôvodne nepôsobilo špeciálne. Odhalil tiež dôvod, prečo nakoniec dodali veľkej bitke v závere filmu a konkrétne tejto scéne väčšiu váhu.

spiderman iron man
Zdroj: Marvel

„Keď sme ju nakrútili poprvýkrát, Peter a Tony sa opäť stretnú a v blízkosti je aj Pepper. Tony povie: ‚Och, Peter, poznáš Pepper?‘ ‚Teší ma!‘ Bol to jeden z tých šialených momentov zábavného dialógu a stretnutí postáv v strede bitky. Tony ho objíme a zdieľajú malý moment, no zdalo sa to byť príliš náhodné, ako keby sa len tak stretli na letisku alebo čo,“ hovorí Ford.

„Pozreli sme si to, čo sa nakrútilo, a obaja [herci] boli skvelí, no pripadalo nám to ako scéna z komédie, malo to teda takú nevážnu atmosféru.“

Scéna opätovného stretnutia Tonyho Starka s jeho „takmer synom“ Peterom Parkerom mohla byť omnoho menej emocionálna. Pôvodne mala pripomínať napríklad krátke vtipné momenty, ako napríklad stretnutie Star-Lorda s Gamorou atď. Tvorcovia z Marvel Studios sa našťastie nakoniec rozhodli dať momentu väčšiu váhu. Zaujímavé je, že na dôvod, prečo by stretnutie týchto dvoch postáv po 5 rokoch malo byť vážnejšie, filmári došli až po premiére filmu Avengers: Infinity War.

spiderman smrt
Zdroj: themarysue.com

Prečo scéna pôvodne vyzerala ako z komédie?

Ford o scéne rozprával ďalej a podotkol, že v čase, kedy ju nakrúcali ešte nevedeli, aký dopad bude mať na divákov smrť Petera ku konci Infinity War. Samotný Endgame sa totižto natáčal popri jeho predchádzajúcom filme. „Mimochodom, vtedy sme ešte nevedeli, aké mocné bude ‚zmiznutie‘ Petera, keď sme tú verziu natáčali,“ hovorí strihač a dopĺňa:

„To sme síce natočili, no netestovali sme ho na divákoch, nevideli sme to dokončené a ešte ani nedokončili efekty jeho rozloženia na prach. Keď teda diváci tak silno zareagovali, uvedomili sme si, že stretnutie Tonyho a Petera je už iné. Už je to o niečom inom.“

Finálny moment je nádherný aj preto, lebo zmätený Peter si ani neuvedomuje, že bol 5 rokov preč a už vôbec netuší, ako rád ho Tony opäť vidí. Bolo smutné vidieť Iron Mana obetovať sa, no práve táto scéna niekoľko minút predtým viac-menej uzavrela jeho cestu v MCU tak, že jeho príbeh sa už lepšie ukončiť ani nedal.

Zdroj: screenrant.com, slashfilm.com

Mohlo by sa ti páčiť

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

- REKLAMA -

Najnovší obsah

- REKLAMA -