Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Diváci chceli Spartak. Hráči vo finiši zachránili zápas

Chudobnému z hrnca vykypelo. Posledný tím futbalovej ligy Pohronie siahal v Trnave na tri body, ale zostal opäť s prázdnymi rukami.

10.11.2019 12:36
Spartak Trnava Foto: ,
Trnavská radosť.
debata

Spartak zachránil zápas päť minút po dvanástej. Prehrával 0:2, ale otočil vývoj, víťazný gól strelil v nadstavenom čase.

„Futbal nebýva vždy fér, ale tentoraz bol, lebo napokon vyhralo mužstvo, ktoré chcelo viac vyhrať a aj pre to viac urobilo,“ tvrdil trnavský tréner Ricardo Chéu.

Ani jeden z trénerov nebral prvopolčasový stav ako definitívny. Obaja upozorňovali tímy, že po prestávke sa môže všetko zmeniť.

„V prestávke málokto veril, že to môžeme ešte otočiť. Hráčom som vravel, že máme kvalitu aj možnosti, aby sa nám to podarilo. V minulých zápasoch sme mali kopu šancí, ale sme ich nevyužili, teraz sa to, našťastie, zlomilo,“ dodal Chéu.

Tréner Mikuláš Radványi pripomenul, že jeho zverenci len v prvom polčase hrali, čo od nich čakal.

„V prestávke som im pripomínal, že 2:0 je zradný výsledok. Vraveli sme, čo treba urobiť, aby si súper neutvoril tlak. Robili sme však naivné chyby a našou naivitou sme aj prehrali. V prvom polčase sme hrali obetavo, ako tím, ktorý sa chce zachrániť, v druhom sa nám to rozsypalo,“ hodnotil.

Radványi je tretí tréner, ktorý vedie nováčika, ale ani vo štvrtom stretnutí pod jeho vedením mužstvo nebodovalo, hoci v troch podľahlo len o gól.

„Mnohí vravia, že naša hra vyzerá lepšie, ale čo z toho, keď chýba efekt. Hrali sme proti silným tímom, teraz nás čakajú súperi, s ktorými máme väčšie šance,“ tvrdí.

Trnavčania vyhrali prvý raz po štyroch prehrách. Kubilay Yilmaz nastúpil osem minút pred koncom a rozhodol perfektnou strelou spoza šestnástky z priameho kopu.

V týždni bolo v klube dusno, hráči dostali nešpecifikované finančné tresty a vedenie rozhodlo, že na zápas s Pohroním budú mať diváci symbolické vstupné – jedno euro. Toto gesto nezabralo, pretože do hľadiska prišlo len 2731 ľudí. Z ôsmich domácich ligových zápasov to bola druhá najnižšia návšteva v aktuálnej sezóne.

Zostrih zo zápasu Trnava - Pohronie.

Fanúšikovia mužstvo po prvom polčase vypískali. Chéu sa im opäť ospravedlnil za predchádzajúce výsledky a výkony.

„Toto víťazstvo im chcem venovať, aj všetkým ľuďom v klube. Stále sme iba na začiatku a náš cieľ sa nemení. Budeme bojovať o prvú šestku. Verím, že sa dostaneme na víťaznú vlnu. Nie sme bezchybní, ale chceme hrať dobrý futbal a všetkých o tom presvedčíme,“ zdôraznil Chéu.

Podľa neho mužstvo potrebuje podporu, aj keď sa mu nedarí. Na tlačovej besede sa na chvíľu rozohnil, keď reagoval na skandovanie fanúšikov v závere prvého polčasu – my chceme Spartak! Nemyslí si, že to hráčov motivovalo, lebo väčšina z nich nerozumie, čo diváci z hľadiska kričia.

„Žijem a bojujem pre tento klub. Cítim s ním možno viac ako ľudia, ktorí tu vyrastali. Robíme všetko pre víťazstvá. Spartak Trnava je môj život,“ vyhlásil emotívne portugalský tréner.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Mikuláš Radványi #Ricardo Cheu #Pohronie