20 najlepších filmov na Markíze a JOJ v roku 2020
9.11.2019 18:00
akt. 13.10.2020 05:23

20 najlepších filmov na Markíze a JOJ v roku 2020

Uložiť článok
Hoci akvizičné filmy sú čoraz viac doménou platených služieb ako Netflix a HBO, aj bežné slovenské komerčné stanice sem-tam prídu s titulom, ktorý dokáže zaujať. Aktuality. sk pre vás vybrali 20 najzaujímavejších snímok, ktoré na budúci rok avizujú TV Markíza a TV JOJ.

Začneme ale netradične na mladšej sestre JOJ-ky – stanici PLUS. Práve sem totiž televízia sústredí tú najväčšiu filmovú kvalitu. V roku 2020 zažije svoju slovenskú premiéru trojica, ktorá získala viaceré nominácie a následne aj sošky Oscarov.

Na Plus-ke tak filmových fanjšmekrov rozhodne poteší dráma Tri billboardy kúsok za Ebbingom s vynikajúcou Frances McDormandovou v hlavnej úlohe, životopisná snímka Ja, Tonya či Podoba vody režiséra Guillerma del Tora.

Okrem tejto oscarovej trojice ponúkne táto stanica aj jeden z najlepších akčných filmov posledných rokov - marvelovku Logan: Wolverine či skutočný príbeh o známom nacistickom zločincovi Únos Eichmanna alebo netradičnú komédiu oscarového režiséra Stevena Soderbergha - Logan Lucky.

POZRITE SI KOMPLETNÚ PONUKU TV JOJ NA ROK 2020

Veľké akčné aj animované hity

Aj samotná TV JOJ však v roku 2020 uvedie viacero zaujímavých filmových premiér. Medzi tie najlepšie určite patrí nová filmová verzia knižného románu Agathy Christie - Vražda v Orient exprese, pokračovanie známej ságy Vojna o planétu opíc či Jurský svet: Zánik ríše alebo Pacific Rim: Povstanie.

Pre tých, ktorí holdujú skôr komédiám, príde Rowan Atkinson vo filme Johnny English znova zasahuje, ale aj pokračovanie známeho muzikálu, ktorý vznikol na motívy skladieb svetoznámej švédskej skupiny ABBA - Mamma Mia 2.

A pre fanúšikov muzikálov týmto ponuka nekončí. Hugh Jackman a Michelle Williams sa predstavia v príbehu podľa skutočných udalostí pod názvom Najväčší showman.

Nielen najmenších divákov určite potešia aj premiéry animovaných filmových hitov ako Moana, Ferdinand či Zootropolis.

6fotiek v galérii Filmy na TV JOJ v roku 2020 Zdroj: TV JOJ

Fantasy(tická) ponuka Markízy

Filmová ponuka Markízy pre budúci rok bude zase zahŕňať premiéru fantasy snímky Fantastické zvery a ich výskyt. Film bol nakrútený podľa rovnomenného knižného bestselleru J.K. Rowlingovej. Fanúšikovia vedia, že ide o príbeh čarodejníka - magizoológa Mloka Scamandera, ktorého stvárňuje Eddie Redmayne.

Slovenskú premiéru na Markíze zažije aj Kong: Ostrov lebiek. Ten majú na svedomí producenti nového spracovania Godzilly a opäť sa im vydaril remeselne dobre zvládnutý film.

Tentokrát tvorcovia zoberú divákov do roku 1973, kedy sa rôznorodá výprava ako vedcov, tak aj dobrodruhov vybrala na ostrov, aby preskúmali nevysvetlené udalostí, ktoré sa tu mali odohrať.

Filmy z dielne DC Comics doteraz veľmi nepresvedčili, no Wonder Woman bola veľkou výnimkou. Príbeh o princeznej Amazoniek, ktorá vyrastala na ostrove hermeticky uzavretom pred okolitým svetom, zožal nielen divácky úspech, ale aj pochvalné kritiky. A práve tento film ponúkne v budúcom roku TV Markíza.

Do mýtickej histórie nazrieme aj v snímke režiséra Guya Ritchieho - Kráľ Artuš: Legenda o meči. Ako je u Ritchieho zvykom, do notoricky známeho príbehu vniesol vlastný pohľad.

Artuša v podaní Charlieho Hunmana tak spoznávame ako malého chlapca, ktorého po smrti otca jeho strýko Vortigern olúpil o kráľovskú korunu. Artuš o tom navyše ani netuší a vyrastá v temných uličkách. Všetko sa ale zmení, keď sa mu podarí vytiahnuť legendárny meč z kameňa.

6fotiek v galérii Kráľ Artuš: Legenda o meči Zdroj: TV Markíza
Pridajte si Aktuality do svojho kanála správ Google.