Násilní tradicionalisti v parlamente

Kŕdle krkavcov sa opäť zlietajú. Neklamný dôkaz, že sa blíži zima a s ňou aj parlamentné voľby. OĽaNO spolu s Kresťanskou úniou zvolali tlačovku a vzápätí sa so svojou troškou do mlyna poponáhľalo aj Hlinovo KDH.

08.11.2019 19:15
debata (5)

Každý hlas sa totiž počíta, aj kresťansko-konzervatívny. A o ten už niekoľko mesiacov prebieha na Slovensku priam nekresťanská bitka, do ktorej sa zúrivo zapájajú i nacionalisti, fašisti a tí, čo sa označujú za ľavicu. Všetkých posmelilo hlasovanie o chabom návrhu „protiinterrup­čného“ zákona, ktorý v Národnej rade posunuli spolu silou-mocou do druhého čítania. Ďalej si však navzájom hľadia na prsty, aby vedeli, s akým bláznivým nápadom zase príde politická konkurencia.

Igora Matoviča za asistencie Anny Záborskej zrejme znovu osvietil duch svätý a vystrelil otravné šípy. Tentoraz proti ministrovi spravodlivosti Gáborovi Gálovi z Mosta-Híd. Údajne nekoná to, čo občania prostredníctvom zvolených zástupcov dôrazne žiadajú: neposlal do Bruselu pripomienky k Istanbulskému dohovoru.

Ten síce v roku 2011 jeho predchodkyňa v úrade Lucia Žitňanská podpísala i s podporou vtedy opozičného Smeru, no v marci 2019 ho poslanci zamietli. Dokument sa vraj zameriava proti našim tradíciám. Konzervatívci ho označili za vlka v ovčom rúchu a za „jedno z jedovatých chápadiel, ktorými je Slovensko postupne zbavované samostatnosti a práva na vlastný zdravý rozum“.

Základným cieľom dohovoru je vytvorenie Európy bez domáceho násilia, pričom sa v ňom píše o rovnoprávnom postavení oboch pohlaví. Nepochybne sa to týka i Slovenska. Veď tu každá tretia žena, ktorá dovŕšila 15 rokov, zažila fyzické či sexuálne násilie. Ale keď v našom parlamente sedí toľko tradicionalistov…

© Autorské práva vyhradené

5 debata chyba
Viac na túto tému: #KDH #domáce násilie #Gábor Gál #Smer #OĽaNO #Istanbulský dohovor #Igor Matovič #protiinterrupčný zákon