Holota a Smrek majstrami sveta IFBB v kulturistike

Dve zlaté medaily a ďalšie tri finálové umiestnenia. Taká je bilancia slovenskej výpravy na 73. svetovom šampionáte v kulturistike mužov amatérskej vetvy IFBB, ktorý sa v dňoch 5 . až 10. novembra koná vo Fujairahu (SAE), čo je jeden zo siedmich arabských emirátov.

Vladimír Holota

V mimoriadne kvalitne obsadenej kategórii kulturistov do 95 kg si spomedzi 21 súperov vybojoval zlato Vladimír Holota. Cenný kov rovnakého lesku získal i jeho reprezentačný kolega Tomáš Smrek, ktorý sa stal majstrom sveta v kategórii games klasická kulturistika mužov do 175 cm.

Tomáš Smrek

Obhajca vlaňajšieho absolútneho prvenstva v classic physique, skúsený Peter Tatarka, obsadil finálové 4. miesto v kategórii classic physique do 180 cm (20 pretekárov). Do šesťčlenného finále v games klasickej kulturistike nad 175 cm sa z reprezentačného výberu Slovenskej asociácie fitnes, kulturistiky a silového trojboja prebojoval Martin Sagan , keď sa umiestnil na 5. priečke. Úspech v podobe finálového umiestenia zaznamenal v kulturistike do 85 kg i Ján Soták, keď v najpočetnejšej kategórii šampionátu obsadil v konkurencii 37 súperov kvalitné 6. miesto.

V hodnotení národov skončilo Slovensko zásluhou zmienenej pätice svojich reprezentantov na 9. mieste spomedzi 48 účastníckych krajín svetového šampionátu.

VÝSLEDKY