5 rád ako si správne vybrať kreslo na sedenie

Kto by nemiloval ten pocit, keď sa po ťažkom dni v práci môže doma  pohodlne usadiť do kresla a vypiť si šálku kávy alebo prečítať obľúbené noviny? Lenže, ako pri všetkom platí staré známe – nie je kreslo ako kreslo. Ak vám už to staré doslúžilo a stojí pred otázkou výberu nového, pri výbere dbajte na základné rady odborníkov.

Krátka opierka chrbta, príliš tvrdé sedenie, nepohodlný sklon, to všetko sú problémy s ktorými sa môžete pri kúpe nového kresla stretnúť.

 

1.Variabilita

Kvalitné kreslo by malo ponúkať možnosť vybrať si medzi troma variantami sedenia – mäkké, stredné a tvrdé. Dôležité je dbať na výšku opierky chrbta a hlavy, opierky rúk a prípadne aj nôh. Nikdy nekupujte „mačku vo vreci“ a kreslo si radšej vopred vyskúšajte.

2.Hmotnosť používateľa

Rôzne kreslá sú určené pre rôznu záťaž, preto sa informujte, aká je najvyššia nosnosť. Kreslo by malo ponúkať tiež rôzne ergonomické veľkosti, ktoré prispôsobí podľa vašich rozmerov a hmotnosti, čo poteší najmä ľudí, ktorých hmotnosť neposlúcha a často sa mení.

3.Veľkosť

Vždy treba dbať aj na rozmery daného kresla podľa veľkosti priestoru, kam ho chcete umiestniť, aby vás doma po kúpe nečakalo „nepríjemné prekvapenie“.

4.Cena verzus komfort

Cena vždy závisí od funkcií, ktoré daný model ponúka. Platí- čím viac funkcií (napríklad nastaviteľná podnožka, masáž chrbta a podobne) tým vyššia cena, no zároveň aj komfort. Napríklad modely kresiel Musterring disponujú manuálnymi alebo elektricky nastaviteľnými relaxačnými funkciami sedenia, na výber je aj funkcia pomoci pri vstávaní. Lacnejšie sú látkové prevedenia a najdrahšia je koža. Samozrejme vždy platí, že spolu s cenou stúpa aj kvalita prevedenia, no nie vždy platí, že čím drahšie, tým lepšie. Základom je stanoviť si rozpočet vopred, aby vaša peňaženka neutrpela prílišnú stratu.

5.Módne trendy

Farbou roka 2019 je koralová, to však neznamená, že nemôžete voliť inú farbu. Základom je, aby sa hodila do vášho interiéru. Prioritou aj naďalej zostáva najmä kvalita materiálu, nadčasovosť a originálnosť daného kusu nábytku.

Sex Cam

You must be logged in to post a comment Login