Nové kontajnery na zber textilu

Mestské správy

V Dunajskej Strede postupne rastie počet kontajnerov na zber oblečenia a textilu. Na jar v meste umiestnili 10 kusov, v týchto dňoch ďalších 5 na sídlisku Nová Ves. Kontajnery postavili v lokalitách, kde si ich obyvatelia vyžiadali. Na území mesta je v súčasnosti už 35 kontajnerov na zber textilu.

K dispozícii je v zberných stanovištiach pred obytným domom č. 5555 na veľkom parkovisku, ďalej pri obytnom dome č. 2441, č. 2219, č. 2222. Kontajner stojí aj na parkovisko pre obytným domom č. 2172.

Tieto veľkokapacitné kontajnery slúžia na zber nepotrebného, no použiteľného šatstva, obuvi a bytového textilu. Kontajnery vyprázdňuje OZ Humana People to People a nositeľné šatstvo poskytne odkázaným ľuďom. Technický odbor MsÚ priebežne sleduje vyťaženosť kontajnerov na separovaný zber iného odpadu a stav okolo zberných nádob.

Mestský úrad pozbieral v obytných zónach s rodinnými domami kontajnery na zber papiera a umelej hmoty, následne ich premiestnil na sídliská, nakoľko z obytných zón s rodinnými domami pravidelne raz mesačne odvážajú papierový odpad a umelohmotný odpad. Na sídliskách kontajnery umiestnili na zberné body, kde doteraz neboli. Na sídliskách je teraz až o 10-15 viac kontajnerov na papier než predtým.