Ostatné

Diplomová práca? S týmto pomocníkom je to hračka

Pri písaní diplomovej práce má Študent vždy najviac práce s teoretickou časťou, ku ktorej nevie získať dostatok relevantných zdrojov. My poznáme jeden nástroj, ktorý mu dokonale pomôže.

Všetky vedecké práce

Vašu diplomovú prácu najľahšie napíšete s Google Scholar. Teda minimálne jej teoretickú časť. Nájdete tam všetky svetové práce z takmer každej vedeckej oblasti, ktoré môžete použiť.

Prístup zo školskej IP

Aby ste mali prístup k vedeckým časopisom a odborným článkom a publikáciám zadarmo, musíte byť prihlásení zo školskej IP adresy. To často funguje aj na oficiálnych univerzitných internátoch.

Niekedy stačí len abstrakt

Ak ste doma a nemáte kompletný prístup, využite len abstrakt. Knihu normálne ocitujte a vyberte len nejakú vetu alebo myšlienku z abstraktu, ktorú aplikujete na svoju prácu.

Relevantné zahraničné zdroje

Google Scholar je plný prác renomovaných zahraničných vedcov. Ľahko tak na obhajobe záverečnej práce očaríte komisiu prácami francúzskych, ruských či austrálskych vedcov, ktoré parafrázujete.

Hľadajte aj slovenských autorov

Na Google Scholar nájdete aj práce slovenských vedcov, napríklad aj vašich vyučujúcich. Ak použijete ich práce, určite si u nich spravíte malé očko a prejsť cez obhajobu nebude až taký veľký problém.